Likefestoon / Aktuális / Kinyó Zsolt: kétezer kilométer, sikerrel

Kinyó Zsolt: kétezer kilométer, sikerrel

A mezőhegyesi származású Kinyó Zsolt többször szelte át gyalogszerrel a világot, most egy újabb nagy próbatételt teljesített sikeresen. A Szent Márton utat járta be, tette mindezt rekordidő alatt.

A híres Szent Márton zarándokutat csak kevesen teljesítették eddig, immáron soraikba tartozik Kinyó Zsolt is, aki elhatározta, mindössze negyven nap leforgása alatt teljesíti a több mint 2000 km-es távot Tours városából indulva, Milánót érintve, Velencén át eljutva Ljubjanába, ezt követően pedig Szombathelyre. „Kósza” június 8-án kelt útra hátizsákjával, ami nem tartalmazott más egyebet, mint egy pólót, zoknit, alsót, pulóvert, esőkabátot, az alváshoz szükséges polifómot és hálózsákot. A zsákra kívülről egy összecsukható sátrat kötött.

Hírportálunknak még az út előtt úgy fogalmazott, amikor nekivág egy kihívásnak, nincs kérdőjel a fejében. Minden útról más emberként tér vissza, egy lelki fejlődésen megy keresztül, melynek tapasztalatait örökre elraktározza. Így történt ez legutóbbi zarándoklatát követően is. Ígéretéhez híven az indulástól számított negyvenedik napon megérkezett Szombathelyre – átlagban több mint 50 kilométert megtéve –, ahol ünnepi fogadtatásban részesült.

– Az éjszakázás jelentette a legnagyobb kihívást az utam során és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a migránshelyzet végett első dolgom volt mindig igazolni magamat, hogy nem vagyok az. Ezt követően több helyen mosoly fogadott, de összességében nem volt egyszerű. Sokszor kellett a sátornak szabad területet találni. Aludtam asztalon, kocsi platóján, padon, szakadó esőben, vízben, szabadban, legelőn, istállóban és még ki tudja hol. Az út során tíz kiló szaladt le rólam – fejtette ki Kinyó Zsolt.

A világjáró elmondta, végig hitt magában, nem is gondolt arra, hogy ne tudná teljesíteni céljait. Pihenésre nem sok időt szánt, ugyanis visszaérkezését követően már másnap edzőterembe látogatott. Egyik nagy álma, hogy Los Angelesből Chicagón át a 66-os úton eljut New Yorkba. Kinyó Zsolt elárulta, ezt az utat egy lakóautó társaságában tervezi megtenni, ugyanis a szállás így megoldott azokon a helyeken is, ahol 2-300 kilométeres körzetben nem található jóformán semmi. Emellett a vízutánpótlás is így megoldott lesz, a több mint ötezer kilométert felölelő távon.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.