Likefestoon / Aktuális / Kié a legszebb konyhakert Battonyán?

Kié a legszebb konyhakert Battonyán?

Hosszas vetélkedés után október 9-én ünnepélyes keretek között kihirdették a legszebb battonyai konyhakertek tulajdonosainak névsorát. A díjátadót vers, vetítés, és vacsora színesítette.

Battonya még februárban csatlakozott a Kovács Szilvia ötletgazda által létrehozott „Magyarország legszebb konyhakertjei” elnevezésű országos programhoz. A versenyszervezők célja az volt, hogy ösztönözzék a város lakóit az önellátásra, hogy kertjeikben megtermeljék maguk és családjuk számára a szükséges zöldségeket és gyümölcsöket. Idén országosan 2270-en csatlakoztak a versenyhez, sőt a határon túlról, Szerbiából, Romániából, és Szlovákiából is érkeztek nevezések.

Pénteken kitartó várakozás után, izgatottan érkeztek a versenyzők a battonyai díjátadójára, melyet Dr. Rimayné Roczkó Zsuzsanna verse, ízletes vacsora, és a „versenyző” kertekről szóló vetítés tett emlékezetessé.

Marjai János, Battonya polgármestere köszöntőjében örömét és tiszteletét fejezte ki a kertek tulajdonosai felé, valamint a kertművelés fontosságára hívta fel a figyelmet. Kiemelte, nagy gondot jelent, hogy a régi, jó dolgok feledésbe merülnek, azonban a versenyzők most olyat tettek, amellyel hozzájárulnak ezek újraélesztéséhez, és eközben akaratuk nélkül példát állítottak embertársaik számára. Az ötletgazda levelet írt a battonyai versenyzőkhöz, Kovács Szilvia köszöntésében elismerte a résztvevők munkáját.

Borsodi János alpolgármester is felszólalt az ünnepségen, aki úgy gondolja, a fiatalokat is ösztönözni kell a kerti munkára, melyből sikerélményük származhat, ha kitartóan dolgoznak. DSCN2598

A szakértő zsűri hosszas egyeztetés után hozta meg végső döntését, mely alapján Kovács Jánosné büszkélkedhetett „A Legszebb konyhakert” címmel Battonyán, őt követte a képzeletbeli dobogó második fokán Kreszta Trajánné, illetve a harmadik helyen Szabadai Györgyné. A bizottság egy különdíjat is kiosztott a pénteki eseményen, melyben Máté Zoltánné részesült.

Az ünnepélyes díjátadón egy sajnálatos hírt is közöltek a szervezők, ugyanis a nyolc hónapos megmérettetés alatt elhunyt egyik versenyzőjük. Tiszteletére az ő kerti munkájáról szóló fotókkal kezdődött a vetítés, mely közben állva emlékeztek a jelenlévők.

Kiss Anna

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.