Likefestoon / Aktuális / Kamerákkal a közbiztonságért

Kamerákkal a közbiztonságért

Dombegyház 17 millió forintot nyert kamerarendszer kiépítésére Leader-pályázat keretén belül, amely 100 százalékban támogatott, így nem kellett önerő.

– Tavaly 9 kamerát szereltünk fel a település különböző pontjain, ennek köszönhetően a belső utakat, illetve a bejövő forgalmat is megfelelően szemmel tudjuk tartani. A kamerák számítógépen rögzítik a településen történt eseményeket, baleseteket, és segítségül szolgálnak a rendőrség munkájában. A kameráknak visszatartó ereje van, s ez meglátszik a bűncselekmények számának alakulásán, jobb a közbiztonság a településünkön. A pályázat benyújtásakor pedig ez volt a cél, hogy növeljük az itt élők biztonságérzetét – nyilatkozta dr. Varga Lajos Dombegyház polgármestere.

A közbiztonság növelése érdekében komplex projektet indított a kistérségi elnök. Simonka György arra bátorította az önkormányzati vezetőket, hogy az önerőt nem igénylő pályázaton valamennyi település induljon. A következő lépcsőben arra is írtak pályázatot, hogy a térfigyelő kamerák diszpécserközpontját a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra telepítsék, hiszen így biztosan hozzáértők kezelik a felvételeket. Mindemellett az elmúlt két év intézkedéseinek köszönhetően minden településre került körzeti megbízott, s a kovácsházi kapitányság több mint tíz rendőrautóval bővíthette járműparkját.

– Szeretnénk tovább fejleszteni a kamerarendszert, újabb 6 szerkezet beszerzésére pályázunk. Továbbá csatlakozni szeretnénk ahhoz a rendszerhez, amelyben közvetlenül továbbítják a képeket a rendőrségi diszpécserközpontba, ehhez szintén külső forrásra van szükségünk. A fejlesztési lehetőségek elnyerésében nagyon számítunk az országgyűlési képviselőnk segítségére csakúgy, mint eddig is – fogalmazott a polgármester a Dombegyházi Friss márciusi számában.

Fotó: Dombegyház önkormányzata

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.