Likefestoon / Aktuális / Jótékonyság Világnapja – Adomány a kovácsházi családoknak

Jótékonyság Világnapja – Adomány a kovácsházi családoknak

A dél-békési városban jól tudják, a jótékonyságra nagy szükség van, több mint 120 családnak nyújtottak segítő kezet a napokban egy nagylelkű vállalkozó jóvoltából, illetve az önkormányzat felajánlásával.

2012. december 17. óta ezen a napon, vagyis szeptember 5-én ünnepeljük hazánkban is a Jótékonyság Világnapját, melyet Kalkuttai Teréz anya halálának napjához kötnek. A Teréz anya életműve által közvetített értékek összhangban állnak az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatában foglaltakkal, és hozzájárulnak a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdításához. A jótékonyság szót meghallva a legtöbben egyből pénzadományra gondolunk, pedig egy jó szó, egy apró mosoly, vagy épp megunt ruháink odaadása is nagy segítség a nehéz sorsú embertársaink életében.

Hogy milyen értéke van jótékony tetteinknek, arról idén már másodjára tett tanúbizonyságot egy vállalkozó Mezőkovácsházán, aki több száz zöldséges marharagú konzervet juttatott el a Humán Szolgáltató Központhoz, hogy az ott dolgozók szétosszák a nehéz sorsú családok között. A jótetthez az önkormányzat is csatlakozott, a csomagokat a közfoglalkoztatás keretében megtermelt TV paprikával bővítették ki.

Varga Gusztáv polgármester beszámolója szerint 127 család, azon belül pedig 235 gyermek részesült a segítségben. Elmondása szerint a támogatásban részesülők szívesen fogadták, az osztásban, termelésben részt vevők jó szívvel adták az élelmiszert.

Megtudtuk, a legközelebbi csomagba paradicsom kerül, melyet szintén a mezőgazdasági programban dolgozók termeltek meg.

Fotó forrása: Varga Gusztáv facebook

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.