Likefestoon / Aktuális / Jótékonyság Világnapja – Adomány a kovácsházi családoknak

Jótékonyság Világnapja – Adomány a kovácsházi családoknak

A dél-békési városban jól tudják, a jótékonyságra nagy szükség van, több mint 120 családnak nyújtottak segítő kezet a napokban egy nagylelkű vállalkozó jóvoltából, illetve az önkormányzat felajánlásával.

2012. december 17. óta ezen a napon, vagyis szeptember 5-én ünnepeljük hazánkban is a Jótékonyság Világnapját, melyet Kalkuttai Teréz anya halálának napjához kötnek. A Teréz anya életműve által közvetített értékek összhangban állnak az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatában foglaltakkal, és hozzájárulnak a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdításához. A jótékonyság szót meghallva a legtöbben egyből pénzadományra gondolunk, pedig egy jó szó, egy apró mosoly, vagy épp megunt ruháink odaadása is nagy segítség a nehéz sorsú embertársaink életében.

Hogy milyen értéke van jótékony tetteinknek, arról idén már másodjára tett tanúbizonyságot egy vállalkozó Mezőkovácsházán, aki több száz zöldséges marharagú konzervet juttatott el a Humán Szolgáltató Központhoz, hogy az ott dolgozók szétosszák a nehéz sorsú családok között. A jótetthez az önkormányzat is csatlakozott, a csomagokat a közfoglalkoztatás keretében megtermelt TV paprikával bővítették ki.

Varga Gusztáv polgármester beszámolója szerint 127 család, azon belül pedig 235 gyermek részesült a segítségben. Elmondása szerint a támogatásban részesülők szívesen fogadták, az osztásban, termelésben részt vevők jó szívvel adták az élelmiszert.

Megtudtuk, a legközelebbi csomagba paradicsom kerül, melyet szintén a mezőgazdasági programban dolgozók termeltek meg.

Fotó forrása: Varga Gusztáv facebook

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.