2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Játszóteret építenek Kevermesen

Játszóteret építenek Kevermesen

Régi vágya teljesül néhány héten belül a kevermesi gyerekeknek: nekik is lesz játszóterük! Az önkormányzat a Leader pályázaton 4 millió 998 ezer 206 forint pályázati támogatást nyert. A településnek önerőként az ÁFA összegét kell biztosítania.

–          Jelenleg nincs a faluban játszótér, pedig a gyerekek nagyon vágynak már rá. Reményeink szerint a kevermesi búcsún, ami szeptember 8-9-én lesz, felavatjuk a játszóteret – nyilatkozta a likefestoonnak Lantos Zoltán, Kevermes polgármestere.

A játszóteret a víztorony környezetében alakítják ki, ami egy körbekerített terület, közel van az óvodához és az iskolához is.

–          Hét játszóelemet helyezünk ki: mászófalat, mászóvárat, homokozót, csúszdát, hintákat, lengőhidat, rugós-ügetőt. Mivel a terület tágas, a későbbiekben, ahogy anyagi lehetőségünk engedi, bővítjük a játéklehetőségeket. A játszótér környezete árnyas, fenyőfák díszítik. Pihenőpadokat, szemétgyűjtőket is kihelyezünk, térburkolat is készül – folytatta a településvezető.

Lantos Zoltán reményét fejezte ki, hogy ha elkészül a játszótér, a település lakói vigyáznak az állagára. A rongálások megelőzése érdekében a későbbiekben térfigyelő kamerával is figyelik majd a területet.

Képünk illusztráció. Fotó forrása: fogyasztok.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.