Likefestoon / Aktuális / Húsvéti kavalkád Mezőkovácsházán

Húsvéti kavalkád Mezőkovácsházán

Ezzel a címmel szervezett városi húsvéti programot a Kalocsa Róza Művelődési Központ a békési Belencéres Néptáncegyüttes közreműködésével március 31-én, Mezőkovácsházán. Az eseményen résztvevők minden, az ünnephez kapcsolódó régi hagyománnyal megismerkedhettek.

Az esemény a reformátuskovácsházi Tájházban hagyományőrző locsolkodással kezdődött, majd a lovas kocsival érkező legények a Tündérkert virágbolt előtt, a Kalocsa Róza utcában, illetve a Széchenyi lakótelepen locsolták meg és hívták táncba a lányokat, asszonyokat.

A kavalkád a művelődési házban folytatódott, ahol a Belencéres Néptáncegyüttes tartott bemutatót és táncházat. A jelenlevők húsvéti kézműves foglalkozások közül is válogathattak, valamint játékos kvíz, totó, sorverseny és népi játékok várták az érdeklődőket.

A gyereknek is kedveskedtek, hiszen az udvaron valódi húsvéti bárányokat és kis kacsákat is lehetett simogatni. A játékok nyertesei csoki nyuszikat, csoki tojásokat kaptak ajándékba.

A rendezvény a hagyományőrzés jegyében telt.

Fotó: Kalocsa Róza Művelődési Központ

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.