2020. június 2. kedd
Likefestoon / Aktuális / Humán szolgáltatások fejlesztése a helyi erőforrásokra támaszkodva

Humán szolgáltatások fejlesztése a helyi erőforrásokra támaszkodva

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata és járás több települése összefogásával 2017. december 1-jén elindult egy komplex fejlesztési folyamat mintegy 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt fő célja a humán közszolgáltatások fejlesztése a lakosság foglalkoztatási képességének és a térség megtartó erejének növelésén keresztül.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00060 „Komplex humán szolgáltatások fejlesztése a helyi közösségekre és erőforrásokra támaszkodva” című projekt keretében a fenti célok elérése érdekében a lakosság munkaerő-piaci csoportos tanácsadásokon és mentori szolgáltatásban vehet részt, a humán közszolgáltatások területén szervezet- és szolgáltatásfejlesztés történik, a dolgozóknak pedig képzések indulnak. A közösségi kezdeményezések támogatása, mint pl. a lakosság különböző szegmensei számára induló klubok és önkéntes programok keretében valósul meg.

A humán közszolgáltatások fejlesztése érdekében a térség döntéshozóinak és a civil élet képviselőinek együttműködésével workshop sorozat keretében zajlik majd a munka annak érdekében, hogy létrejöjjön a „Helyi összefogás a helyiekért” elnevezésű programkoncepció, amely legalább nyolcféle helyben maradást ösztönző programot tartalmaz majd. A projekt programelemeiben közvetlenül résztvevők száma a tervek szerint több mint 3 ezer fő lesz, továbbá a fejlesztés hatására legalább 15 fő helyezkedik el a humán közszolgáltatások területén.

A fejlesztés 2017. december 1. és 2019. november 30. között valósul meg Mezőkovácsháza, Battonya, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Kevermes, Dombegyház és Pusztaottlaka területén, a települések önkormányzatai és a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány összefogásával.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.