Likefestoon / Aktuális / Hét település, több mint kétszázhetven véradóval

Hét település, több mint kétszázhetven véradóval

A hőség ellenére is segítőkészek a térség lakói, ezt jól tanúsítja az elmúlt hónap véradói számlálója. A dél-békésiek jól tudják, a betegek megsegítésére mindig szükség van, legyen tél vagy nyár. Szeptemberben újabb helyszíneken lesz véradás.

Nyaranta minden évben csökken a véradások száma az év más időszakaihoz képest. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek el a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon miatt, valamint főként azért, mert a véradók is a megérdemelt szabadságukat töltik – írja a Magyar Vöröskereszt. Ahhoz, hogy a levett vérmennyiség egyensúlyban legyen az igényekkel a nyári időszakban is, júniusban, júliusban és augusztusban is fontos az aktivitás. A dél-békésiek ezt jól tudják, az elmúlt egy hónapban is karjukat nyújtották embertársaikért.

Az országos segélyszervezet Mezőkovácsházi Területi Szervezetének beszámolója szerint augusztusban hét településen rendeztek kiszállásos véradást, Battonyán, Dombegyházon, Kisdombegyházon, Kevermesen, Magyarbánhegyesen, Medgyesegyházán és Mezőkovácsházán. Összesen 277-en jelentek meg, köztük 13-an új véradóként váltak hőssé a betegek életében.

Szeptemberben sincs megállás, augusztus 5-én 8 és 12 óra között például Kunágotán, 11-én 8 és 11 óra között Mezőhegyesen, míg 12-én 8 és 11 óra között Nagykamaráson, illetve 12 és 14 óra között Almáskamaráson lesz majd lehetőség véradásra.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.