2020. június 2. kedd
Likefestoon / Aktuális / Határtalan kirándulás mezőhegyesi gyerekeknek

Határtalan kirándulás mezőhegyesi gyerekeknek

Első alkalommal készített projektet a Mezőhegyesi József Attila Általános Iskola az Emberi Erőforrások Minisztériuma által „Határtalanul! Program Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” néven kiírt pályázatára. A program célja, hogy elősegítse a nappali rendszerű oktatásban részesülő, 7. osztályosok külhoni magyarsággal kapcsolatos ismereteinek bővülését.

Úti célul testvérvárosukat, Kézdivásárhelyt választották a 7.a-sok. A Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjaival és tanárukkal készülnek közös napokra a diákok.

– Ismerkedünk egymással, a várossal és környékével. A közös programok csúcspontja március 15-én lesz, a Nemzeti ünnep alkalmából, a Gábor Áron téren. Az aktív felkészülés elkezdődik, méghozzá úgy, hogy Tarkó Gábor történész várja a gyerekeket a Helytörténeti Gyűjteményben: Magyarok határon innen és túl című foglakozásával, majd földrajzi, történelmi, élővilággal kapcsolatos ismeretek bővítése következik – részletezte a program pontjait Maczák Andrásné osztályfőnök.

A modern technika segítségével a személyes kapcsolatfelvételre is lehetőség nyílik.

A projekt 2015. március 12-től, március 16-ig tart. Hazaérkezésük után beszámolnak élményeikről bízva abban, hogy jövőre az akkori hetedikesek is belevágnak a kalandba.

Kiss Réka

Fotó: József Attila Általános Iskola

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.