Likefestoon / Aktuális / Bankszámla-adatokat nem lehet kiadni

Bankszámla-adatokat nem lehet kiadni

A mai napon határozatot hozott a Gyulai Városi Bíróság Szél Bernadett LMP-s képviselő polgári peres indítványában, amelyben azt kérte, hogy Pusztaottlaka Község Önkormányzata adja ki betekintésre a tavalyi évi bankszámlakivonatait.

 Mint ismeretes a képviselő az általa gyanított startmunka-visszaéléseket szeretné bizonyítani a hivatalos iratok tüzetes áttekintésével. Ezért is kért ki minden dokumentumot a dél-békési falu jegyzőjétől a budapesti képviselő. Az önkormányzat csupán egyetlen dologra mondott nemet a listázott iratokból, jogi képviselője a bankszámlakivonatokat a személyes adatok közé sorolta, így azt nem adta ki. Ekkor indult a bírósági eljárás.

A szeptember 17-én indult bírósági ügy ma lezárult. Az elsőfokú döntés szerint a bankszámlakivonat titkos adatként kezelendő, mert banktitkot, személyes adatokat és üzleti titkot tartalmaz. Ezért a dokumentumokat nem  adhatja ki a képviselő kérésére, ellenben Simonka Györgynek nyilatkoznia kell a közmunkaprogramban felhasznált területek tulajdonjogáról, ahogy ezt már többszőr megtette.

Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere a következő nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünknek:

„Törvénytelen volt, amit az LMP-sek kértek tőlem a Startmunka-programmal kapcsolatban, ezt a bíróság a mai napon megerősítette. Még egyszer megismétlem a korábbi válaszomat, miszerint, a családommal évek óta segítjük Pusztaottlakát azzal, hogy ingyenesen adunk helyet az önkormányzati közmunkaprogram és az önkormányzat alapítványa számára.
Egyébként nyilvános adatként az Önkormányzat honlapján folyamatosan fent volt minden adat.”

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.