Likefestoon / Aktuális / Hamarosan minőségibb vízhez jut Medgyes

Hamarosan minőségibb vízhez jut Medgyes

Végéhez közeledik a „Dél-Békési ivóvízminőség javító Projekt” elnevezésű program, melyet Újkígyós és Medgyesegyháza közösen valósít meg és melynek fizikai befejezési határideje július 31.

A beruházás önkormányzati társulás keretében zajlik. Medgyesegyháza tekintetében a projekt két részt takar. Egyrészt Medgyesegyháza-Bánkút önálló vízellátásának javítását, másrészt a Lászlótelepre kiépítendő távvezeték és új bekötések létesítését.

A beruházás lakosságot érintő látványos része a nagyrészt utcasarkokon lévő  hálózat összes csomópontjának rekonstrukciója. A meglévő aknás részek esetében azok felújítása mellett új idomok beszerelése is megtörténik. Jelenleg 18 csomópont vár még felújításra.

Az újonnan épülő, illetve a meglévő aknák felújítása lehetővé teszi a települési ivóvízhálózat teljes egészének úgynevezett szivacsdugós átmosatását.

Bánkúton az új kút fúrása már megtörtént, az első laboreredmények bíztatóak. Felújítják a vízműtelep épületét, valamint új szűrőkonténer kerül elhelyezésre.

A helyi önkormányzattól függetlenül a külterületeken is zajlik a megyei program távvezetékeinek fektetése.

Kiss Réka        

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.