Likefestoon / Aktuális / Gomba Kupáért versenyeztek a Négy Évszak Oviban

Gomba Kupáért versenyeztek a Négy Évszak Oviban

Gyermeknapi program keretében tartották idén már 12. alkalommal a Vándor Gomba Kupa elnevezésű akadályversenyt a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvodában június 3-án, szerdán, ahol 10 ovis csoport közül idén a Vackor csoport nyerte el a neves díjat.

A Reformátuskovácsházi telephely adott otthon a rendezvénynek, amelynek főszereplője 150 gyerek (10 óvodai csoport) volt, valamint 21 óvodapedagógus, 10 dajka, 3 pedagógiai asszisztens, és a Hunyadi János Közoktatási Intézmény 15 önkéntese felügyelte a biztonságos szórakozást a nap folyamán.

– A 10 állomás az óvoda területén volt kialakítva, vegyesen voltak mozgásos, logikai, ügyességi feladatok, de volt, ahol a tájékozottságot, tudást mérték fel a feladatban, ilyen volt a 13+1 kérdést tartalmazó TOTO is – tudtuk meg Szűcs Judit óvónőtől.

A versenyen kívül, szabadidős programok is színesítették a gyermeknapot. –Tóth Krisztina rendőr-főtörzsőrmester, kvíz kérdéseket tett fel a közlekedésről- helyes válaszokért foszforeszkáló matrica járt mindenkinek.  Kovács Péter a polgárőrség vezetetője- a rendőrautókat mutatta be. Az orosházi tűzoltók bemutatták a tűzoltó járművet és annak felszerelését. Elekiné Macsányi Melinda (a Városi Könyvtár munkatársának) tárlatvezetésével megtekintettük a Tájházat, volt arcfestés és csillámtetoválás, Farkas Ágnes és Móricz Bence a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak köszönhetően pedig táncház és néptánc bemutató részesei is lehettünk– részletezte a napi programot.

A vendéglátók sok finomsággal készültek, többféle ízesítésű maffinnal, hűtött sárgadinnyével és ásványvízzel várták a kicsiket. Persze a gyermeknapi meglepetés sem maradt el.

A verseny végén 3 tagú bizottság értékelte a csoportok teljesítményét, majd Szedlacsekné Farsang Margit intézményvezető hirdette ki az eredményt, melynek alapján a VACKOR csoport bizonyult a legjobbnak, így a Vándor Gomba a 3. számú épületből a 4. számú épületbe került, itt tölt 1 évet, majd jövőre újra megküzd érte a 10 csoport.

A Vándor Gomba Kupa létrejöttét támogatta Mezőkovácsháza Város Önkormányzata, az OVIMEZŐ Alapítvány, a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda 4. épület Szülői Közössége, Zábrák Istvánné és Szűcs Judit.

Kálmán-Pócsik Judit

Fotók: Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.