2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Foglalkoztatást elősegítő többlettámogatás

Foglalkoztatást elősegítő többlettámogatás

Többlettámogatást nyújt a kormány a megváltozott munkaképességűeket alkalmazó akkreditált foglalkoztatók számára. Az idei évben mintegy 5 milliárd forinttal szán többet foglalkoztatásuk elősegítésre a korábban meghatározott 34 milliárd forintnál.

A 2017-es évben 39 milliárd forint jut a rehabilitációs foglalkoztatásra, ugyanis a költségvetésből korábban szánt összeget most további 5,1 milliárd forinttal egészítik ki a minimálbér- és bérminimum-emelés kompenzálásáért.

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, a XI. kerületi Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft.-nél tartott sajtótájékoztatón a részletekről szólva elmondta, az elmúlt években az egy főre jutó éves támogatás mértéke 1,12 millió forint volt, ez idén 15 százalékkal, 1,288 millió forintra emelkedett a minimálbér emelésének köszönhetően.

Kitért arra is, hogy a megváltozott munkaképességűeket nem foglalkoztató cégek rehabilitációs hozzájárulása a jövőben évről évre automatikusan nőni fog, mivel a minimálbér kilencszeresében határozták meg ezt az összeget. – olvasható az MTI-n.

A kormány határozott célja, hogy minden fogyatékossággal élő számára biztosítsa a teljes élet lehetőségét, amelyhez hozzátartozik a foglalkoztatási esély javítása és a konkrét munka biztosítása is – hangoztatta az államtitkár.

Szintén a foglalkoztatást segíti az ún. rehabilitációs kártya, mivel az ezzel rendelkező munkavállalók után nem kell szociális hozzájárulást fizetni. Az államtitkár a támogatások között említette még az évenkénti egyszeri fejlesztési támogatást is, amely a tavalyi év végén 900 millió forint volt.

Földesi Szandra

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.