2020. május 29. péntek
Likefestoon / Aktuális / Évet értékeltek a végegyházi horgászok

Évet értékeltek a végegyházi horgászok

A végegyházi egyesület több nagy célkitűzést is teljesített, fejlesztette, szépítette a tó környezetét, továbbá számos társadalmi programot is szervezett, amelyben a településen partnerekre lelt. A napokban tartott közgyűlésen módosították az idei horgászrendet is.

A Végegyházi Sporthorgász Egyesület megtartotta évi rendes közgyűlését február 4-én Végegyházán, a Barangoló Közösségi Házban. Az eseményen Gyovai Csanád egyesületi elnök ismertette az elmúlt év történéseit. Kiemelte, az egyesület 2010-ben 23 taggal alakult, míg jelenleg ez a szám 151 főre tehető. Célként tekintették a végegyházi horgászok érdekeinek képviseletét, illetve a gyermekek természetvédelemre nevelését.

Az egyesület hírportálunkhoz eljuttatott beszámolójában olvasható, túl vannak haltelepítéseken, idő közben egy halegészségügyi problémát is orvosolniuk kellett. A tóban év végére 8,5 q ponty maradt. Megkezdték az amur állomány fejlesztését, amely lehetővé teszi, hogy a tavaszi telepítés után az amur is fogható legyen.

A tó környezetét az év során folyamatosan alakították, többek között kiülőket készítettek, immáron a vendégek rendelkezésére áll szabadtéri főzőhely és étkező is. Megtudtuk, a halőrök mellett a tó fenntartásáért önkéntesek is sokat tettek. 2016-ban az egyesület több programot is szervezett, fontosnak tartják a közösségi részvételt. Csatlakoztak például a Miénk itt a tér akcióhoz, ahol a tavaszi és őszi takarításon is részt vettek, valamint a TeSzedd! országos környezetvédelmi akcióban is tevékenyen közreműködtek. Hatvan fő számára biztosítottak horgászvizsga lehetőséget, így megteremtve a horgászathoz szükséges törvényességi feltételeket a horgásztársaknak. A Végegyházi Sporthorgász egyesületnél a növekvő adminisztratív feladatok ellenére továbbra is kiadják az állami horgászokmányokat, az elmúlt évben 125 fő esetében végeztek ilyen szolgáltatást.

Elfogadták az elmúlt év pénzügyi jelentését, valamint az idei év programtervét is, mozgalmas év elé tekintenek. A közgyűlés fontos része volt továbbá a helyi horgászrend módosítása, melynek további részletét ide kattintva olvashatják.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: vegegyhazibarangolo.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.