Likefestoon / Aktuális / Értékteremtés nemes célokkal Dél-Békésben

Értékteremtés nemes célokkal Dél-Békésben

Mezőkovácsháza, Orosháza, Tótkomlós, Battonya – Ezeken a dél-békési településeken mutatják be a következő hetekben vándorkiállítás keretében a Simonka György által életre hívott, a térségben hosszú évek óta közkedvelt Adventi Rajz- és Szépírópályázat díjazott alkotásait. A körzet képviselője emlékeztet: a gyermekek alkotásait idős emberekhez juttattuk el, mellyel mindennapjaikat kívántuk szebbé tenni.

Hetedik alkalommal is több ezer pályamunka érkezett be 2017 végén az Adventi Rajz- és Szépírópályázatra, melynek célja az elmúlt években nem változott: a gyermekek, fiatalok figyelmét a keresztényi értékekre irányítani, a dél-békési apró gyermekkezek munkáival pedig örömtelibbé tenni azok mindennapjait – legfőképpen ünnepét –, akik magányosan élnek a térségben. A pályázat egyben egy kiváló lehetőség is a gyermekeknek, hogy megmutassák tehetségüket, szívüket-lelküket beleadva az alkotásba.

– Kiss-Rigó László püspök úrral hét évvel ezelőtt indítottuk útjára a keresztényi értékeket középpontba helyező Adventi Rajz- és Szépírópályázatunkat. Ezúttal több mint 7 ezer pályamunka érkezett be felhívásunkra, melyek közül a pedagógusokból és szakemberekből álló zsűri kiválasztotta a legszebbeket és a különdíjasokat. Megható és örömteli mindannyiunk számára pályázatunk sikere, közösen teremtünk értéket – emeli ki Simonka György védnök, Dél-Békés országgyűlési képviselője hozzátéve, köszönettel tartoznak minden alkotónak, a zsűri tagjainak, csakúgy, mint a tankerületnek, az egyházi és nemzetiségi iskolák pedagógusainak, vezetőinek.

– Mindannyian hálás szívvel fogadjuk a gyermeki alkotások üzenetét. Örömmel támogatunk minden nemes ügyet, különösen felemelő érzés, amikor ezt immár hosszú évek óta, közös összefogásban tehetjük. A dél-békési pályázat komoly értékmérője az azt övező nagy érdeklődés – összegez dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök, a pályázat védnöke.

A kiállítás-sorozat Mezőkovácsházán indult, február 13-án, kedden délután a járási hivatal nyújtotta a helyszínt a megnyitónak.

– Akik kicsit jobban figyelnek a munkánkra, azok láthatják, hogy a közszolgáltatások mellett a hivatalban színesebb, értékes szolgáltatásokkal készülünk szinte minden hónapban a dél-békésiek számára. Ezért is nagy öröm, hogy a pályázat keretében készült remekművek kiállításának mi, a hivatal adhat otthont, és elsőként Mezőkovácsházán nyitotta meg kapuit a tárlat. Ahogyan mi, úgy az ügyfelek is feltöltődhetnek várakozás közben a szebbnél-szebb gyermekrajzok, -írások által – hangsúlyozta a megnyitón Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetője.

A pályázat életre hívásába 2017-ben már a Békéscsabai Tankerületi Központ is bekapcsolódott, céljuk, együtt építeni Dél-Békést.

– A képviselő úrék kezdeményezése már hét éve sikeres, jóleső érzés, hogy elfogadták csatlakozási szándékunkat, és részesei lehetünk egy olyan csapatnak, mely mosolyt csal a gyermekek arcára, míg az idősebbek szívét melegséggel tölti el. Közös munkával, közös értékekkel, a közös jövőért – osztotta meg gondolatait Bánki András, a központ vezetője.

Egy héten keresztül tehát Mezőkovácsházán csodálhatjuk meg az alkotásokat, majd február 27-étől Orosházán, március 13-ától Tótkomlóson, míg március 27-étől Battonyán tekinthetjük meg a dél-békési gyermekek rajzait, szépírásait, akik ajándékokkal is gazdagodnak. Több mint ötven díjazott és mintegy 25 különdíjas gyermek kap ajándékot.

Az eredményeket ide kattintva tekinthetik meg.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.