Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: országos csúcsokkal nyitottak

Erőemelés: országos csúcsokkal nyitottak

Az Orosházi Toldi SE ott folytatta, ahol az óévben abbahagyta. Kiváló szerepléssel indították a versenyzők a 2017-es évet, Vésztőn szereztek szépen csillogó érmeket, sőt, többen országos csúcsot is döntöttek.

Vésztőn kezdték az évet az Orosházi Toldi SE sportolói. A Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon kiemelkedő teljesítményt értek el az egyesület tagjai, érmeket és országos csúcsokat is ünnepelhettek a hétvégén.

Pogány Andrea 72 kg-ban, új masters országos csúccsal 80,5 kg-ot teljesítve ezüstérmet szerzett. A szintén masters korú, de a felnőttek között versenyző Schneider Erzsébet 84 kg-ban a harmadik helyen végzett.

Szabó Ágnes +84 kg-ban három érvényes nyomást bemutatva, 143 kg-os országos csúccsal aranyérmes lett, abszolút értékelésben második. Ebben a kategóriában indult Lovas Mónika is, aki junior létére kiemelkedően teljesített, 110 kg-mal a dobogó harmadik fokára állhatott. A női csapat a második helyet szerezte meg.

Szabó Ágnes hírportálunknak elmondta, tudatosan készült a rekorddöntésre.

– Remek hangulatban zajlott a verseny. A szervezőség mindent megtett annak érdekében, hogy minél jobban ösztönözze a versenyzőket az országos csúcsok beállítására, még tűzijátékot is biztosítottak a rekordöntéseknél. Készültem erre a csúcsra, nagyon szerettem volna megdönteni, és sikerült is. Sokat számított a csapattársaim és a többi sporttárs biztatása. Amikor odaléptem ahhoz a bizonyos súlyhoz, a 143-hoz, és elkezdtem nyomni, rögtön tudtam, hogy ez meglesz – részletezte Szabó Ágnes hozzátéve, Musztafa Imre egyesületi elnök szerint is nagyon jó gyakorlatot mutatott be, könnyen nyomta ki a súlyt.

Megtudtuk, a korábbi rekordot is Szabó Ágnes tartotta 142,5 kg-mal, ezen szeretett volna javítani. A kitűzött célt eredményesen teljesítette, tűzijáték közepette ünnepelhette a 143 kg-os új országos csúcsot.

A férfiak versenyében Véró Alex junior korúként a +120 kilós súlycsoportban három hibátlan gyakorlatot mutatott be, 207,5 kg-os nyomásával új junior országos csúcsot állított be. Első éves juniorként Paczuk Ádám három érvényes nyomást követően, 120 kg-mal – csupán nehezebb testsúly végett – az ötödik helyen zárt. Az esemény keretein belül Musztafa Imre, a Békés Megyei Erőemelő Szövetség Elnöke átadta tiszteletdíját a 2016-os év sportolóinak.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.