Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: aranyeső Malagában

Erőemelés: aranyeső Malagában

A spanyolországi Malagában rendezték az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot április 14-17. között. Az Orosházi Toldi SE színeiben Lovas Mónika is kiválóan szerepelt, négy aranyéremmel gazdagodva térhetett haza.

Fantasztikus hetet zárhattak az Orosházi Toldi SE versenyzői. Ezúttal Lovas Mónika, a dél-békési egyesület fiatal reménysége csillogtatta meg tudását a versenyen, majd érmeit a díjátadót követően. Az egyesület beszámolójából kiderül, az erőemelő junior korosztályban a +84 kilogrammos kategóriában szerepelt. Guggolásban 200, fekvenyomásban 120, felhúzásban 180 kg-ig jutott, így 500 kilogrammal zárta az Európa-bajnokságot. Minden fogásnemben és összetettben is aranyérmet szerzett.

A napokban a másik orosházi reménység, Paczuk Ádám kiváló versenyzéséről is számot adhattunk. Ádám az ifjúsági versenyzők között 74 kilogrammos súlycsoportjában vett részt a viadalon, ahol guggolásban 200 kg-ot emelt, fekvenyomásban 140 kg-ot nyomott, felhúzásban 205 kg-ot ért el. Az összetett eredménye 545 kg, ezzel fogásnemenként és összetettben is ezüstérmes lett.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.