Likefestoon / Aktuális / Elsősegélynyújtást tanultak a tótkomlósiak

Elsősegélynyújtást tanultak a tótkomlósiak

Első alkalommal Tótkomlóson rendezte meg szombeton elsősegélynyújtó tanfolyamát a Dél-Békés Mentőcsoport Közel százan vettek részt az ingyenes képzésen. Februárban Orosházára várják azokat, akik ezen a téren gyarapítani szeretnék ismereteiket.

A résztvevőket a szervezet parancsnoka, Béni Attila tűzoltó százados köszöntötte. Tóth Tibor mk. tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos méltatta, hogy a huszonhét településen emberi életet, a környezeti értékeket védő szervezet az egyik legfontosabb társadalmi érdeknek tartja az állampolgárok elsősegélynyújtási ismereteinek bővítését.

A résztvevők átfogó elméleti és gyakorlati képzésen sajátíthatják el az életmentés legegyszerűbb lépéseit.

A sors furcsa fintora, hogy éppen az első órán lett rosszul az egyik résztvevő. A mentőcsoport tagjai azonnal szakszerű segítséget nyújtottak, a mentők kiérkezéséig stabilizálták az érintett állapotát. Mindneki láthatta, mennyivel növeli az életben maradás esélyét, ha a közelben van olyan, aki képes a légút átjárhatóságának biztosítására, a vérzéscsillapításra, esetleg az újraélesztésre.

A cél az, hogy a laikusok is pontosan tudják, mit kell tenniük, ha egy ember összeesik az utcán, ha balesetet látnak, vagy ha a közelükben lévő erős mellkasi fájdalomra, rosszullétre panaszkodik.

Fotó: facebook

A tanfolyam lehetőséget adott a toborzásra is, többen jelezték, hogy szívesen csatlakoznának a Dél-Békés Mentőcsoport települési szervezeteibe – adta hírül a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.