Likefestoon / Aktuális / Elismerések a Megyei Világnapi Ünnepségen

Elismerések a Megyei Világnapi Ünnepségen

Május 8- a a Vöröskereszt és a Vörösfélhold világnapja. Ezen a napon azokra emlékeznek, akik segítő kezet nyújtanak a bajban lévőknek. A világ 184 országában működő szervezet karitatívan segíti a rászorulókat, és az önkéntes véradásszervezéssel egyedülállóan támogatja az egészségügy munkáját is.  Ennek kapcsán május 11-én tartotta Megyei Világnapi Ünnepségét a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete. Az eseményen a szervezet számos elismerést adott át.

Az kitüntetéseket és tárgyjutalmakat Zalai Mihály a Békés Megyei Önkormányzat elnöke és Nagy Gábor a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese, Tóth Zoltánné a megyei szervezet igazgatója és Dr. Párducz László  a megyei szervezet elnöke adta át.

A Magyar Vöröskereszt 2015. május 8-án tartotta a Humanitárius Települések Találkozóját Zalaapátiban. A megtisztelő címre 3 egymás utáni évben kell pályázatot benyújtani. Az első pályázat  sikere egy emléklap elismerésével  jár. A cím megtartása (második alkalom) emléktábla avatással kerül elismerésre. Harmadik évben is sikeresen pályázó települést a cím feljogosítja, hogy a határán található üdvözlő tábláin elhelyezze a „Humanitárius település” jelző táblát.

Mezőkovácsháza város  3. alkalommal is  sikeresen  pályázott 2015- ben  és elnyerte ezt a  megtisztelő címet s így a település üdvözlő táblái  mellé felkerülhet a „Humanitárius település” cím.

Békés megyében a korábbi években  Telekgerendás   települése pályázott és nyerte el ezt a megtisztelő   címet.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége, a megyei szervezet javaslatára Az Év Támogatója kitüntetést adományozta az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt-nek, a kitüntetést a központi ünnepségen Benkő Ferenc vezérigazgató vette át.

Az Év Média Támogatója kitüntetést a Szarvasi Általános Informatikai Kft. részére adták át. A kitüntetést Sinkovics Mihály vehette át.

A Békés megyei szervezet javaslatára a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége kiemelkedő vöröskeresztes tevékenységéért Vöröskeresztes Tevékenységért Gyémánt kitüntetést adományozta Szabó Valériának (Békéscsaba).

11147170_1572512333036980_5713162226135944041_n

Kiemelkedő Oktató-Nevelő munkáért Aranymedál kitüntetést adományozott Chovan Erzsébetnek (Mezőkovácsháza).

Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés ARANY fokozatát adományozta Savolt Györgynének (Békés) és Pljesovszki Annának (Szarvas).

Vöröskeresztes Munkáért kitüntetés EZÜST fokozatában részesült Máténé Bagyinka Katalin (Békéscsaba) és  Szőke Józsefné (Füzesgyarmat).

Vöröskeresztes Tevékenységért kitüntetés BRONZ fokozatában részesült Dr. Nádor Gyöngyvér (Elek), Makszi János (Békéssámson) és Máthéné Dr. Závogyán Mária (Kondoros).

A Magyar Vöröskereszt Elsősegély Népszerűsítéséért EZÜST fokozatát adományozta Kárász Lászlónak (Békéscsaba)

A Magyar Vöröskereszt Elnöki Dísz Oklevelét adományozta Acsai Imrénének (Kaszaper) és Elek Jánosnénak (Végegyháza)

Vöröskeresztes Tevékenységért Dícsérő Oklevélben részesült az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

Az Év Önkéntese Elismerő Oklevél kitüntetést kapta Fekete Gyuláné (Békés), Kurucz Mária (Békéscsaba), Melich Pál (Szarvas), Podmaniczky Jánosné (Szarvas), Pintér Istvánné (Gyomaendrőd) és Kolozsi Mihályné (Kétegyháza).

Elismerő Oklevél Ifjúsági Vöröskeresztes Munkáért kitüntetésben részesült Ruck Ditta (Mezőkovácsháza) és Szűcs Anett (Mezőhegyes).

A MVK Békés Megyei Szervezete és OVSZ Békéscsabai Területi Vérellátó a 2014/2015-ös tanévben 4. alkalommal meghirdette az Alsó Tagozatosok Véradó Versenyét.

A versenyen első helyezést ért el a Sarkadi Általános Iskola 4. b osztálya, akik vándorserleget vehettek át, valamint a diákok egy osztálykiránduláson vesznek részt  Steigerwald tanyán, a megyei Szervezet támogatásával

Második helyezést ért el a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola 2.b. osztálya.

Harmadik helyezést ért el  Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola 4.b. osztálya.  Az ünnepséget a Hunyadi János Középiskola tanulóinak rövid műsora zárta.

Kiss Réka

Fotó: Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.