Likefestoon / Aktuális / Egyszerűbb lesz az ügyintézés

Egyszerűbb lesz az ügyintézés

Battonyán, a képviselő-testület ülésén Simonka György, a térség országgyűlési képviselője bemutatta a grémiumnak dr. Moka Esztert, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetőjét. Az ülést a kábeltelevízió jóvoltából 1200 háztartásban kísérhették figyelemmel a battonyaiak.

Molnár Mihály kérdést intézett a járási hivatalvezetőhöz. Az önkormányzati képviselő arra volt kíváncsi, várható-e további centralizáció a közigazgatásban?

–  A kormány álláspontja az volt, hogy az okmányirodák maradjanak ott, ahol eddig. Minden okmányiroda mellett működik majd kormányablak is. Így ha valaki Battonyára jön nyaralni, de a fővároshoz kötődő földhivatali ügyét is el szeretné intézni, ezt Battonyán is megteheti majd. A tervek szerint a 30 napos ügyintézést 21 naposra csökkenti a kormány.

13 03 06_ Battonya_Simonka György, Moka Eszter, Karsai József
Dr. Moka Eszter: A kormány a tervek szerint 30-ról 21 napra
csökkenti az ügyintézés határidejét.

A járási hivatalvezető arról is beszélt, hogy Mezőkovácsházán, a járási hivatalban megszüntette az ügyfélmentes napot, így a lakosság bármelyik munkanapon intézheti ügyeit.

Simonka György hozzátette, a tervezett kormányablak révén a battonyaiaknak nem kell bemenniük Mezőkovácsházára, ha például földhivatali, vagy állategészségüggyel kapcsolatos problémáikat intézik. A város vonzáskörzetében élőknek is nagy segítség lesz a kormányablak, kevesebbet kell utazniuk. Simonka György bejelentette, a járási bíróság Battonyán marad.

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.