Likefestoon / Aktuális / Díjjal jutalmazták a végegyházi labdarúgást

Díjjal jutalmazták a végegyházi labdarúgást

Több éves kihagyás után felpezsdült a foci élet Végegyházán. A felnőtt csapat szeptember óta a Megyei III. osztály B ligájában szerepel, és az utánpótlás is rendszeresen indul tornákon. A fellendülést a megyei sportszövetség díjjal is jutalmazta.

Hét év elteltével 2008 után a településnek ismét van labdarúgó csapata. Nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalok is rendszeresen rúgják a bőrt az edzéseken és különböző versenyeken is.

– Hosszadalmas, kemény szervező munkával sikerült felépítenünk egy csapatot, amely alkalmas arra, hogy elinduljon a megyei bajnokságban. Ehhez az önkormányzat támogatására is szükség volt. A keretet többnyire fiatalok alkotják, akik lelkesen készülnek a meccsekre, és minden egyes találkozón maximálisan odateszik magukat – nyilatkozta Szabó József játékos-edző.

Az együttest erősíti a végegyházi születésű, korábbi huszonötszörös válogatott Mracskó Mihály is, aki tapasztalatai megosztásával is segíti a klubot. Mivel a Megyei III/B-ben az ifiknek nem indul bajnokság, így a kisebbek a Bozsik-program keretében rendezett megmérettetéseken szerepelnek rendszeresen.

foci-gála-14-of-108 (2)A bajnokságban szépen teljesít a csapat, negyedik helyen állnak a tavaszi szezon kezdete előtt.

– Az idény végére szeretnénk odaérni a dobogóra. Sokat dolgozunk azért, hogy ezt meg tudjuk valósítani, reméljük a következő években már magasabb osztályba is feljutunk. Hazai meccseinken mindig szép számban jelennek meg a község lakói, támogatásuk erőt ad a jó szerepléshez – számolt be Szabó József.

Az egyesület munkáját, kiemelkedő eredményét a harmadik alkalommal megrendezett Békés Megyei Labdarúgó Gálán, Az év labdarúgó települése címmel ismerték el. A múlt hét pénteken, január 23-án, a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban lezajlott eseményen Igricz Mihály, az egyesület elnöke és Varchó István, Végegyháza polgármestere vették át a díjat.

Juhász Ádám

Fotó: bmsextra.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.