Likefestoon / Aktuális / Dél-békésiek a szupermaratonon

Dél-békésiek a szupermaratonon

Szombaton indul útjára a 200 kilométeres versenytávú Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton. A megmozdulás dél-békés több települését is érinti és számos térségi indulót vonultat fel.

Létszámcsúcsra hajt az idei Békéscsaba-Arad Szupermaraton. A tavalyi évben 1000-nél is többen futottak, kerékpároztak, görkorcsolyáztak, idén ez a szám tovább növekedhet. A 200 kilométeres versenytáv még a profi futóknak is komoly kihívás, de a kétfős váltóban és csapatban indulók is kemény távok elé néznek.

Az esemény ez alkalommal is bővelkedik dél-békési vonatkozásban, hiszen több településünket is érinti az útvonal, és szép számú nevezés érkezett térségünkből. A sportolók az első napon 100 kilométert tesznek meg Aradig, majd vasárnap még egyszer annyit vissza Békéscsabáig.

Az első dél-békési pont Pusztaottlaka lesz, majd Medgyesegyháza következik, ahonnan Magyarbánhegyesen és Kunágotán át jutnak el Mezőkovácsházára, ahol a bringásokra és a görkorisokra kötelező pihenő vár. Mezőkovácsházán a teljes hétvégére külön programokkal készülnek a szupermaratonhoz kapcsolódóan, amely a Mozdulj Kovácsháza! elnevezést kapta, amelyről egy korábbi cikkünkben olvashattak. A következő állomás Battonya lesz, ahol átlépnek Romániába és haladnak Arad irányába. A második napon ugyanez lesz az útvonal, természetesen visszafelé Békéscsabáig.

Nem mehetünk el a rengeteg dél-békési induló mellett, akik többsége Mezőkovácsházát képviselik. Két fős váltóban Sarus Zoltán és Dr. Malatyinszki Szilárd, öt fős csapatban, a hölgyeknél a Futrinkák, az uraknál a Forrest Team, a Futógépek, Lipták János futónagykövettel a soraiban a DRUNK’s és a Blade Runners futnak a város színeiben. Az ötös váltók között battonyai csapat is indul, méghozzá az SOS-Gyermekfalu képviselői.

További információkat a szupermaratonról az alábbi linken találnak: http://www.bcsac.hu/index.php?menu=versenynaptar

Juhász Ádám

Fotó: sporthirugynokseg.hu

 

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.