2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Dél-békési labdarúgó körkép

Dél-békési labdarúgó körkép

Fontos egy pontot szerzett az Orosháza FC az NB III-ban, több dél-békési rangadót is játszottak a megyei bajnokságokban. Lassan vége a szezonnak, több helyen is kialakulóban a helyezések, de van ahol nagy küzdelem lesz a feljutásért és a bennmaradásért.

NB III.

Az Orosháza FC a tabella hatodik helyén tanyázó Dunaharasztit fogadta szombaton. A találkozó küzdelmes játékot hozott, ám nem született gól a 90 perc alatt, így a hazaiak fontos egy pontnak örülhettek.

Orosháza FC 0–0 Dunaharaszti MTK

A döntetlennel tartja 14. helyét a dél-békési együttes, előnye 8 pont a mögöttük lévő Schieberrel szemben, így egy újabb döntetlen a biztos bennmaradást jelentené számukra.

Megye I. osztály

Mezőkovácsházi TE 3–3 Tótkomlósi TC

Gólszerzők: Hrabovszki Z. 2, Bíró T., illetve Péli T., Lovas T., László D.

A dél-békési rangadót a Mezőkovácsháza a 9., a Tótkomlós a 14. helyről várta. A gólgyártást a hazaiak kezdték meg, már a 2. percben megszerezték a vezetést, amire a 15. percben érkezett a válasz. Hosszú gólcsend következett, az 56. percben ismét a kovácsháziaknál volt az előny, ám a vendégek fordítani tudtak, végül Bíró Tibor a 87. percben egalizálta az állást. A döntetlen nem jött jól a Mezőkovácsházának, egy helyet visszaléptek, a tótkomlósiak viszont egyet előre.

Gyomaendrődi FC 0­–2 Mezőhegyesi SE

Gólszerzők: Ács L., Kovács Z.

Továbbra is kitűnő formában a Mezőhegyes, szombaton a kiesőjelölt Gyomaendrőd otthonában gyűjtötték be újabb győzelmüket. Hatodikak a tabellán, ám előre lépési esélyük már nincs, mivel az ötödik Szarvas 10 pontra van tőlük, és már csak három forduló van a bajnokságból.

Szabadkígyósi SZSC 3­–3 Orosházi Rákóczi Vasas SE

Gólszerzők: Cseke T. 3, illetve Búza B. 2, Simon R.

Az ezüstéremre pályázó Orosháza a negyedik Szabadkígyós otthonába látogatott szombaton. Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, Cseke Tamás kétszer is betalált az ellenfél hálójába az első félidőben, ám 5 perccel a lefújás előtt Simon Róbert szépített. A második játékrész elején Buza Barnabás egyenlíteni tudott, ám a 73. percben Cseke megszerezte harmadik gólját, ám két perccel később Búza másodszor is eredményes volt, így 3-3-as döntetlennel zárult a mérkőzés. Az utolsó három fordulóban nagy csata lesz a dobogós helyekért. Az orosháziak 57 ponttal másodikak, viszont három 55 pontos csapat követi őket.

 Megye II. osztály

Mezőberényi FC 3–1 Lőkösháza KSK

Gólszerzők: Olej T., Buczkó B., Bartó R., illetve Zsiga N. (öngól)

Nem várt pofonba szaladt a Lőkösháza. A 13. helyen szerénykedő Mezőberény elleni találkozó idegenben is könnyed vendég sikert ígért, ám a hazaiak nem így gondolták, és nagy meglepetésre otthon tartották a három pontot. A lőkösiek 3–0-nál, csak a 81. percben tudtak szépíteni, ráadásul egy öngóllal. A Lőkösháza a következő fordulóban a jóval gyengébb Sarkadkeresztúr ellen lép pályára hazai környezetben, győzelem esetén biztossá válik a harmadik helyük.

Vésztői SE 3–2 Dombegyház NSE

Gólszerzők: Csikós S., Vámos A., Pilán R., illetve Plástyik M., Zámbori L.

Vége szakadt a Dombegyház több mérkőzés óta tartó jó sorozatának. A középmezőnyben található dél-békési gárda a negyedik Vésztőhöz utazott, és kis híján sikerült talpra állniuk 3–0-s hátrányból, ám az egyenlítést jelentő harmadik gólt nem sikerült megszerezni a lefújás előtt. A vereség ellenére megtartották 11. pozíciójukat.

Battonyai TK 3­–2 Újkígyós FC

Gólszerzők: Kukula T., Nyári I., illetve Gyebrovszki Z., Gedó L., Dunai Z.

Tavaszi formájának megfelelően kezdte a meccset a Battonya, már a 8. percben megszerezték a vezetést, ám ami ezután következett, arra biztosan nem számított a hazai publikum. A 60. és a 61. percben is betalált az Újkígyós, amivel már a vendégeknél volt az előny. A 80. percben Nyári István révén még egyenlíteni tudtak a hazaiak, de a 87. percben Dunai Zoltán megszerezte a győzelmet érő találatot az újkígyósiaknak. A nem várt vereség ellenére továbbra is hatodik a Battonya.

Csanádapácai EFC 0–3 Elek LE

Gólszerzők: Kardosi I. 2, Lázok T.

Nehéz feladat várt a sereghajtó Csanádapácára szombaton, mivel a listavezető Eleket fogadták. A vendégeknek sikerült érvényesíteni a papírformát, és három ponttal gazdagodtak. Az apácaiaknak a jövő héten mindenképpen le kell győzniük az előttük álló Csorvást, ha életben akarják tartani bennmaradási esélyüket.

Megye III. osztály A csoport

Medgyesegyháza SE 9–0 Agro-Lift Gerlai SE

Gólszerzők: Takács 3, Varga G. 2, Sódár, Zsurzs, Liker, Sirovicza

A Medgyesegyháza kíméletlenül intézte el az alsóházban sínylődő Gerlát, és magabiztosan haladnak a bajnoki cím és a feljutás felé.

Kunágota TE 10–0 Magyarbánhegyesi FC

Gólszerzők: Tanner G. 4, Multyán Cs. 3, Juhász K. 3

A dél-békési rangadón a Kunágota is könyörtelenül gázolt át a vendég Magyarbánhegyesen. A kunágotaiak nagy versenyben vannak a még feljutást jelentő második helyért, pontszámban azonosan állnak a Dobozzal. A Magyarbánhegyes egy helyet csúszott vissza, és nyolcadik.

Nagyszénás SE 1–0 Békéssámsoni SK

Gólszerző: Trenka I.

A nagyszénásiak győzelmükkel visszaértek oda, ahol a tavaszi idényt megkezdték, azaz a negyedik helyre. A Békéssámson a vereség ellenére maradt 11.

Dobozi SE 5–1 Kevermes SE

Gólszerzők: Hrabovszki Á. 3, Bordás B., Lakatos M., illetve Vasadi S.

A kevermesieknek jól megy a tavasszal, ám ez is kevés volt a meglepetéshez a dobozi vendégjáték során, és méretes zakóba szaladt a csapat. Nem jött jókor a vereség, a negyedik helyről a hatodikig estek vissza.

Kaszaper FC 3­–2 Gádoros SE

Gólszerzők: Csenki, Béres, Furák, illetve Maglóczki, Molnár

Nagy csatát hozott a dél-békési rangadó, amiből a hazai Kaszaper jött ki jobban. A győzelemmel egy helyet előre lépve hetedikek, a Gádoros maradt tizenkettedik.

Megye III. osztály B csoport rájátszás 5-8. helyért

Kamuti SK 2–2 Végegyházi SE

Gólszerzők: Laurinyecz Z., Fulajtár A., illetve Kiss I., Szabó J.

A döntetlen a vendég csapatnak kedvez inkább, akik haladnak az ötödik hely megszerzése felé.

Juhász Ádám

Fotó: Páli József

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.