Likefestoon / Aktuális / Dél-Békésben újabb 20 munkahelyet mentettek meg

Dél-Békésben újabb 20 munkahelyet mentettek meg

A kormánypárti politikusok közbenjárására plusz forrásokat kapott Békés megye a munkahelymegőrző támogatások keretéből. A Nemzetgazdasági Minisztérium által indított munkahelymegőrző program keretében idén már 700 millió forintot osztottak ki az átmeneti likviditási problémával küzdő, csoportos leépítést tervező kis- és középvállalkozások között Békés megyében. Most további közel 150 millió forint talál gazdára.

Erdős Norbert kormánymegbízott és dr. Nagy Ágnes, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója ma, október 18-án 22 Békés megyei vállalkozásnak adta át a hatósági szerződést, amely az adott cégre vonatkozó munkahelymegőrző támogatás részleteit foglalja magába. A plusz forrásként megkapott közel 150 millió forintból 22 cégnél 214 munkahelyet tudnak megmenteni a megyében.

A támogatásban részesülő cégek közül 4 dél-békési. Az irodatechnikával, zöldségkereskedelemmel, galvanikus horganyzással és vendéglátással foglalkozó cégek összesen 20 munkahelyet tudnak az állami támogatással megőrizni.

A hatósági szerződések ünnepélyes átadásakor Erdős Norbert kormánymegbízott gratulált a vállalkozóknak, akik a likviditási nehézségek idején nem a leépítést választották, hanem küzdenek a munkavállalóik megtartásáért. Dr. Nagy Ágnes igazgató arra hívta fel a figyelmet, a munkaügyi központnak éppen az a feladata, hogy ilyen helyzetben a munkáltató mellé álljon, segítsen, ahol tud. Ugyanakkor megszólította a cégvezetőket, ha a támogatás révén stabilizálódik pénzügyi helyzetük, visszavárja őket, éljenek a munkahelyteremtő beruházásokat segítő pályázati lehetőségekkel is.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.