Likefestoon / Aktuális / Dél-Békés: Több mint 10 ezer 500 tanuló az iskolapadokban

Dél-Békés: Több mint 10 ezer 500 tanuló az iskolapadokban

Ma reggel 8 órakor országszerte megszólaltak a csengők, jelezve, elkezdődött a 2017/18-as tanév. Mutatjuk a tanév rendjét.

Szeptember elseje van, a tanévkezdés napja. Dél-Békésben is megteltek újra az iskolapadok, 10 ezer 559 tanuló kezdte meg a 2017/28-as tanévet térségünkben a mai napon. Órarendek összeállítása, az éves feladatok összehangolása, a tanítás technikai hátterének biztosítása, ellenőrzése – így készültek a pedagógusok, amíg az intézményekben beruházások, felújítások zajlottak, és amíg a diákok szüleikkel tanszereket vásároltak.

180 tanítási nap vár a diákokra

Idén péntekkel kezdődött a tanév, sőt, péntekkel is záródik majd, hiszen június 15. is erre a napra esik. A 2017/2018-as tanévben 180 tanítási nap lesz, a gimnáziumokban, szakközép- és szakiskolákban eggyel, míg a nappali tagozatos szakgimnáziumokban kettővel kevesebb. A végzős középiskolások 2018. május 3-án mennek utoljára iskolába, hiszen az írásbeli érettségi vizsgák május 4-én kezdődnek és egészen május 28-ig tartanak majd, míg a szóbelikre emelt szinten június 7. és 14., középszinten pedig június 18. és 29. között kerül majd sor.

Tanítási szünetek

Leghamarabb október 30. és november 3. között szusszanhatnak majd meg a diákok, ugyanis ekkor lesz az őszi szünet, mely után november 6-án mennek majd először iskolába. A szünetet megelőző utolsó tanítási nap október 27., péntek lesz. Ezúttal a téli december 27-től január 2-ig tart, a szünet előtti utolsó tanítási nap december 22., a szünet utáni első tanítási nap 2018. január 3. Az utolsó tanévközi szünet a tavaszi lesz március 29. és április 3. között, ekkor a szünet előtti utolsó tanítási nap március 28., a szünet utáni első tanítási nap április 4.

Az országos kompetenciamérést május 23-án szervezik majd meg a hatodik, a nyolcadik és a tizedik évfolyamosok számára.

Fotó forrása: Schéner Mihály Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.