Likefestoon / Aktuális / Dél-Békés országgyűlési képviselője nem ért egyet a Békés Takarék jövőbeni terveivel

Dél-Békés országgyűlési képviselője nem ért egyet a Békés Takarék jövőbeni terveivel

Botránnyal indult a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának ülése, miután a Békés Takarék Szövetkezet ügyvezető igazgatója előadásában az üzletpolitika optimalizálását és a hatékonyabb működést vizionálta. A jelen lévő Simonka György országgyűlési képviselő aggodalmát fejezte ki a tájékoztató hallatán. Elmondta, amikor ilyen jellegű optimalizáció elhangzik, akkor azt sokszor leépítések követik. Hangsúlyozta, ez ellen a leghatározottabban tiltakozik, és a jelenlévő polgármestereknek azt javasolta, közös határozat elfogadásával tegyenek meg mindent, hogy a takarék döntése ne valósuljon meg, hiszen az itt élők nagyszámban kistelepüléseken élnek, ahol nem működnek bankok, éppen ezért tudtak a helyiek igényeire alapozottan jól működni a takarék szövetkezetek.

Tavaly novemberben alakult meg békéscsabai központtal a Békés Takarék, miután egyesült a Gádoros és Vidéke, az Endrőd és Vidéke, a Kondorosi, a Szarvasi, valamint a Szeghalom és Vidéke Takarék. A hivatalos indoklás szerint az egyesülés célja, hogy a különböző működési szintű takarékfiókokat egységes szintre hozzák, illetve a szolgáltatások megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak. Az intézkedés térségünk szempontjából problémákat generált, hiszen rövidülő nyitva tartási időről, sőt, fiókok tervezett bezárásáról érkeztek hírek, ezért a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának Tanácsa battonyai ülésére meghívta Kézi Zoltánt, a Békés Takarék ügyvezető igazgatóját.

Az igazgató beszámolójában elhangozott, hogy a Békés Takarék számára gazdasági szempontpontból nem kedvező a működés több térségi településen, ezért a nyitva tartási idő rövidítését, sőt, több fiók bezárását is tervezik. A felmerülő problémák áthidalása érdekében ATM-et, takarékpontot alakítanának ki.

– Elfogadhatatlan egyetlen fiók bezárása is. Azért hoztuk létre a Calendula Szövetséget, hogy egymást segítsék a települések, így ebben a kérdésben is közös érdekképviselettel lépünk fel. Nem hagyjuk, hogy a fejünk felett döntsenek, és bezárjanak fiókokat, vagy csökkentsék az ügyfelfogadás idejét – hangsúlyozta az ülésen Simonka György országgyűlési képviselő, akinek javaslatára határozatot fogadott el a társulás. Ebben ragaszkodnak minden dél-békési fiók, valamint a jelenlegi ügyfélfogadási idő fennmaradásához, és azt kérik a Békés Takaréktól, hogy valamennyi, Dél-Békést érintő tanácskozásukra hívják meg a kistérség elnökét, Varga Gusztávot, annak érdekében, hogy ne tudjanak a fejük felett dönteni a térséget érintő kérdésekben.

Az egyeztetésen több településvezető is felszólalt az ügyben, egyetértésüket fejezték ki az országgyűlési képviselő által elmondottakkal.

A képviselő és a polgármesterek kérdéseire, felvetéseire a pénzintézet ügyvezetője láthatóan nem tudott kézzelfogható magyarázatot adni. Az ülésen a térség minden polgármestere jelen volt, akik egyhangúlag elfogadták Simonka György javaslatát.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.