Likefestoon / Aktuális / Csapat arany és ezüst az orosházi birkózóktól

Csapat arany és ezüst az orosházi birkózóktól

Több fronton is remekeltek az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai. Csepelen a Centrum Szabadfogású Csapatgálán és a kiskunfélegyházi Idősebb Besze László Emlékversenyen brillíroztak egyéniben és csapatban is.

A Magyar Birkózó Szövetség által létrehozott tíz nagy utánpótlás nevelő centrumban, így Orosházán is komoly munka folyik időről-időre, ennek felmérését szolgálta a Csepelen rendezett, Baracsi Imre emlékének adózó Centrum Szabadfogású Csapatgála. Hat központ állított ki csapatot, régiónkat 13 fő képviselte, Kiss Benedek (Szeged), Lukics Alex (Szeged), Lukics Martin (Szeged), Zatykó Szilveszter (Orosháza), Lakatos Angeló (Orosháza), Gyetyinás Dániel (Orosháza), Molnár Evelin (Orosháza), Zsirmik Tamás (Szentes), Zilcsák Richárd (Szentes), Zimányi József (Orosháza), Csatlós Martin (Orosháza), Szél Anna (Orosháza) és Garami Erik (Orosháza) személyében.

Az első felvonásban Érd, majd Püspökladány volt az ellenfél, mindkétszer győztesen került ki a dél-alföldi együttes. Ezt követően a másik csoport másodikja, a Csepel következett. A papírforma a hazaiaknak kedvezett, ám az orosháziakkal tűzdelt gárda ezzel mit sem törődve, hatalmas csatában, 27-26-os eredménnyel jutottak a fináléba.

A döntőben a számos országos bajnokot a soraiban tudó ESMTK várt a fiatalokra, ám ezt az akadályt is szépen vették, és az előzőhöz hasonló szoros küzdelemben, 28-27 arányban szerezték meg az aranyérmet.

10411080_508211032661039_5356016889093800799_n

A csapatversenyt a Kadet Szabadfogású Rangsorverseny követte. Az Orosházi Spartacust Rácz Richárd (50 kg), Villim István (63 kg), Bojtor Gellért (69 kg) és Bakk Norbert (76 kg) képviselték. Mindegyikük a későbbi győztestől szenvedett vereséget, így a vigaszágra kerültek, ahol Bojtor Gellértet leszámítva mindenki hozta mérkőzéseit, és bronzérmesek lettek.

Május 16-án az Idősebb Besze László Emlékversenyen léptek szőnyegre Orosháza birkózó növendékei Kiskunfélegyházán. A viadalon közel 150-en indultak, az OSBK tehetségei több dobogós helyezést is bezsebeltek, aminek köszönhetően második helyen végeztek csapatban. Termésük egyéniben 3 arany-, 4 ezüst-, és 3 bronzérem.

Gyermek korosztály
26 kg Ella Alexandra 2. hely
+ 46 kg Berke Milán 2. hely

Diák II. korosztály
35 kg Nagy Gergő 2. hely
38 kg Albert Viktor 1. hely
38 kg Molnár Tibor 2. hely
46 kg Boros Norman 3. hely
50 kg Debreczeni Tamás 1. hely

Diák I. korosztály
42 kg Jochim Márk 1. hely
42 kg Szűcs Bence 3. hely

46 kg 3. hely Brebovszky Zoltán

Juhász Ádám

 Fotó: OSBK


Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.