2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Családi nap Dombiratoson

Családi nap Dombiratoson

Csülökfőző versenyt és család napot rendezett Dombiratos önkormányzata július 27-én. Harmincegy bográcsban készültek a csülök-költemények, amik többsége csülökpörkölt volt, jól bevált családi receptek alapján.

–          A zsűri elnöke Pohászka Béla Veness-díjas mesterszakács volt. Elmondása szerint olyan fimon ételeket főztek a versenyzők, hogy akár egy vendéglőben is fel lehetett volna szolgálni – mondta Bojczán Endre, Dombiratos polgármestere. A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, végül a kisdombegyházi csapatnak ítélték oda az első helyezést. A dobogósok mellett még hét különdíjast is jutalmazott a zsűri.

A bográcsok tartalmát egyébként közösen fogyasztotta el a falu lakossága. Míg a pörköltek főttek, a gyerekeknek szendviccsel kedveskedett az önkormányzat, illetve friss kukoricával, amiből 500-at főztek. A csemegekukoricát az önkormányzat termesztette a startprogram keretében.

A gyerekeknek a rendőrség kerékpáros ügyességi versenyt is szervezett. A hangulat igen jó volt. Délután 2-től este 10 óráig a tótkomlósi Karaván együttes húzta a talpalávalót. Miután besötétedett, tűzijátékkal is meglepte az önkormányzat a dombiratosiakat.

Fotó: facebook/Falu híradó

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.