Likefestoon / Aktuális / Bővítik a helyi sporttelepet Lőkösházán

Bővítik a helyi sporttelepet Lőkösházán

Komplex fejlesztés indult útjára a napokban Lőkösházán. A helyi sporttelep távolugró, magasugró,- és futópályával bővül.

A kialakításról a település vezetése, az általános iskola, valamint a községi sportkör vezetése közösen egyeztetett. A komplex fejlesztés keretében az általános iskolások számára magasugró és távolugró pálya kerül kialakításra. Emellett egy salakos futópálya is létesül, melyet nemcsak az iskolások, de bárki amatőr és sportolni, futni vágyó is használhat.

– A futópálya belső ívén belül egy 20 méter X 40 méteres füves kispálya kerül kialakításra. A füves kispályát a település legfiatalabb gyermekei – óvodások, alsó tagozatos gyermekek – számára alakítjuk ki. A beruházást a község 100 % – ban önerőből valósítja meg a közfoglalkoztatás keretében. – részletezte a beruházást  Szűcsné Gergely Györgyi  a település polgármestere.

Első ütemben a vörös salakkal borított futópálya kerül kialakításra. Ezt követően készül el- előreláthatólag a szeptemberi iskolakezdésre- a távolugró-, és magasugró pálya. Így a lőkösházi gyermekek városi gyermekek által használt infrastrukturális lehetőségekkel azonos színvonalú körülmények között sajátíthatják el, az atlétika, mint sportág különféle szakágait, így még inkább esélyük lesz arra, hogy az évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújtó általános iskolai svéd váltó még eredményesebb lehessen.

Kiss Réka

Forrás és fotó: lokoshaza.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.