Likefestoon / Aktuális / Békésben 147 kkv teremtene munkahelyet
A munkahelyteremtés létkérdés Dél-Békésben.

Békésben 147 kkv teremtene munkahelyet

Több mint kétszeres a túljelentkezés a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) számára kiírt munkahelyteremtő pályázatokon. A tíz milliárd forintos támogatásra 21,8 milliárd forintos igény érkezett. A vissza nem térítendő támogatásból új gépeket, műszaki eszközöket, technológiákat vásárolhatnak a nyertesek, s vállalniuk kell új munkahelyek létesítését is. A jelentkezés határideje április 5-én járt le. Addig közel 1700 vállalkozás nyújtotta be pályázatát, a legtöbben Borsod-Abaúj-Zemplén-, Szabolcs-Szatmár-Bereg- és Békés megyéből, vagyis a legnehezebb helyzetben lévő térségekből. A pályázatokat május végéig bírálják el. A nyerteseknek november végéig kell megvalósítaniuk a fejlesztéseiket.

–          Békés megye tavaly a megyék rangsorában a képzeletbeli dobogó második fokára léphetett fel. Akkor 67 pályázónk nyert. Idén óriási volt az érdeklődés, összesen 146 vállalkozás nyújtotta be munkahelyteremtő pályázatát. Ezzel, Szabolcs megyével a megosztott 2-3. helyen állunk – erősítette meg dr. Nagy Ágnes, Békés Megyei Kormányhivatala Munkaügyi Központja igazgatója Mezőkovácsházán, a Simonka György országgyűlési képviselő által kezdeményezett munkáltatói fórumon, amelyre a képzési- és állásbörze alkalmából került sor. Elhangzott az is, Dél-Békésből 16-an pályáztak, egy vállalkozás, Nagybánhegyesről 88 fő foglalkoztatását vállalná.

Mint korábban megírtuk, egy munkavállaló után akár 2,7-3 millió forint támogatást is kaphatnak a munkaadók. Ez a program is szerves része a kormány munkahelyvédelmi akciótervének.

Simonka György kiemelte, fontos, hogy a kis- és középvállalkozások talpon maradjanak, fejleszteni tudjanak, mivel ők foglalkoztatják a munkavállalók 68 százalékát.

Archív felvétel: Kraszkó Mihály

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.