2020. június 5. péntek
Likefestoon / Aktuális / Baleset-megelőzési tanácsok időseknek

Baleset-megelőzési tanácsok időseknek

Toleranciát az éveknek” címmel szervezett az idősek közlekedésbiztonságának javítását célzó előadás-sorozatot a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. A szakemberek Orosházán, Gyomaendrődön, Dobozon és Sarkadon várják információkkal, tanácsokkal az érdeklődőket.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság negyedik alkalommal szervezte meg a „Toleranciát az éveknek” című programját. A 2014-ben indult kezdeményezés célja az idősek közlekedésbiztonságának javítása. A szakemberek interaktív előadásokon mutatják be a közlekedés szabályait, a leggyakrabban előforduló veszélyhelyzeteket. Fontos, hogy az idősek tegyenek saját biztonságukért, frissítsék fel közlekedési ismereteiket. Legyenek tisztában azzal, hogy ha szabálytalanul közlekednek, nagyobb az esélye annak, hogy balesetveszélyes helyzetet teremtenek, balesetet szenvednek. Emellett a program arra is igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy az idősek sérülékeny résztvevői a közlekedésnek. Egy elesésnek, ütközésnek náluk súlyosabb következményei lehetnek, mint amikor fiatalabbakat ér baleset. Ezért fontos, hogy a járművezetők legyenek tekintettel rájuk.

A szakemberek 2017 novemberében négy helyszínen várják az érdeklődőket.

2017. november 15. – Orosháza, Petőfi Művelődési Központ (Orosháza, Kossuth Lajos utca 3.)

2017. november 21. – Gyomaendrőd, Kállai Ferenc Kulturális Központ (Gyomaendrőd, Kossuth Lajos utca 9.)

2017. november 23. – Doboz, Közösségi Ház és Könyvtár (Doboz, Hunyadi tér 1.)

2017. november 28. – Sarkad, Bartók Béla Művelődési Központ (Sarkad, Vár utca 2/b)

Az előadások mindenhol 9 óra 30 perckor kezdődnek. Elsőként Pardi Ildikó r. alezredes, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára ad tájékoztatást a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számának alakulásáról, a balesetek legfőbb okairól és megelőzési lehetőségeiről. Ezt követően Benkő Mihály, a Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai Járási Hivatalának osztályvezetője ismerteti az idősek balesetmentes közlekedését elősegítő tanácsait. Végül minden helyszínen a helyi mentőállomás vezetője beszél az idősek körében leggyakoribb sérülésekről. Az előadások után lesz KRESZ kvíz, elősegélynyújtási bemutató és a program résztvevői kipróbálhatják a „részeg szemüveget” is.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.