Likefestoon / Aktuális / Az új gépjármű országos szinten is óriási előrelépés

Az új gépjármű országos szinten is óriási előrelépés

Térségünk is részesült a több mint kétmilliárd forintos fejlesztésben, melynek keretében több parancsnokság mellett a mezőkovácsházi tűzoltók is új, hazai gyártású gépjárműfecskendőt vehettek birtokba a héten.

Tizenöt hazai gyártású gépjárműfecskendőt és két új magasból mentő szert adtak át december 6-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A beruházás a „Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése – tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása” nevű projekt keretében valósul meg, célja a magyarországi tűzoltógépjármű-park fejlesztése, a meglehetősen színes paletta egységesebbé tétele. A hazai tűzoltóautó-gyártás újjáélesztése és a sorozatgyártás beindítása óta a mostani a hatodik alkalom, amikor új járművek kerülnek a rendszerbe – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolójában.

Több mint kétmilliárd forintos fejlesztésben például Bátonyterenye, Csorna és Gödöllő mellett a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is részesült. A tájékoztató szerint a RÁBA AQUADUX-X 4000-es fecskendők alkalmazkodnak a magyarországi sajátosságokhoz, kialakításuknál és felszerelésüknél figyelembe vették a hazai terepviszonyokat, de szempont volt az is, hogy az országban milyen káreseményeknél kell a leggyakrabban alkalmazni a szereket. A járműre az eszközöket kifejezetten a magyar beavatkozó tűzoltók által jelzett igényeknek megfelelően málházták.

– Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy mi is részesülünk a vadonatúj járműben, hiszen 18 települést látunk el Dél-Békésben és biztosítjuk a lakosság védelmét. A gépjárműfecskendő minden tekintetben elősegíti a munkánkat, ugyanis null kilométeres, senki sem használta még, akár évtizedeken át alkalmazhatjuk majd, ez országos szinten is óriási előrelépés – hangsúlyozta hírportálunknak Tóth Péter tűzoltó őrnagy, mezőkovácsházi tűzoltóparancsnok.

A mezőkovácsházi egyenruhások már birtokba is vették a tűzoltóautót, a Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át az emléklapot és az indítókulcsot. Beszédében kijelentette, manapság a biztonság a legfontosabb közösségi érték. Hangsúlyozta: abban, hogy Magyarország a nemzetközi megítélés szerint biztonságos hely, jelentős szerepet játszik a katasztrófavédelem személyi állománya, munkájukért köszönet jár nekik.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.