Likefestoon / Aktuális / Asztalitenisz érmek az orosházi utánpótlástól

Asztalitenisz érmek az orosházi utánpótlástól

A múlt hétvégén Karcagon, a Kelet-Magyarország Asztalitenisz Újonc és Serdülő Területi Ranglista Versenyen álltak asztalhoz Orosháza fiataljai. A fontos pontok mellett számos érmet is gyűjtöttek a dél-békési tehetségek.

A viadalon az ország keleti részének legjobb fiú és lány asztaliteniszezői gyűltek össze 11 éven aluli, 13 éven aluli és serdülő korosztályokban, hogy egyéni és páros versenyszámokban mérjék össze tudásukat. Dél-Békést a PET-BAU Orosháza három versenyzője, Varga Bernadett, Hudák Dorina és Molnár Levente, illetve az Eötvös DPSE Orosháza fiataljai, Farkas Dávid, Bárdi Levente és Zsemberi Tamás képviselte.

Az U11-eseknél Molnár Levente mindkét csoportmérkőzését megnyerve jutott a nyolc fős főtáblára. A negyeddöntőben Tótin Kristófot (Ceglédi VSE) győzte le 3:1 arányban, a döntőbe jutásért Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) is ugyan arra a sorsra jutott, a fináléban Fónagy-Árva Péter sem tudta megállítani, 3:0-s győzelmével az orosházi fiú szerezte meg az aranyérmet. A 11 éven aluli lányoknál Hudák Dorina harmadik lett csoportjában, így búcsúzott a küzdelmektől.

A 13 évesnél fiatalabbak fiú mezőnyében Molnár Levente, Zsmeberi Tamás és Farkas Dávid is a főtáblára jutott, Bárdi Levente harmadikként esett ki. Molnár László újra a ceglédi Tótinnal csapott össze, és ezúttal is győzni tudott, ám a legjobb négybe jutásért a szegedi Tubak Dánieltől szenvedett vereséget. Zsemberi Fónagy-Árva Pétert és a kecskeméti Kiss Bálintot, Farkas a szegedi Szabó Imrét és a ceglédi Hörömpő Ferencet legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol egymással csapott össze a két orosházi. A találkozón Farkas Dávid szett veszteség nélkül diadalmaskodott, ám a döntőben Ócsai Máté (Ceglédi VSE) ellen tehetetlen volt, így az ezüstérmet szerezte meg, Zsemberi Tamás pedig a bronzot.

A lányoknál Varga Bernadett megnyerte selejtező körét, Hudák Dorina viszont nem jutott tovább. Varga a négy közé kerülésért Elischer Boglárkát (Szerva Asztalitenisz SE) még verni tudta, ám Elischer csapattársa, Petrovicz Gitta túl erősnek bizonyult, így a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A serdülő fiúknál a Molnár Levente-Farkas Dávid kettős csoport harmadikként esett ki, és egyesben is hasonló sorsra jutottak. A lányoknál a Varga Bernadett-Hudák Dorina duó a bronzérmet szerezte meg, egyesben Hudáknak nem sikerült meccset nyernie, Varga Bernadett viszont második lett a csoportjában, végül a négyes döntőben már nem tudott nyerni, de ez is elég volt a bronzéremhez.

 Juhász Ádám

 Fotó: Molnár Levente facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.