Likefestoon / Aktuális / Állampapír-értékesítési pont nyílt Orosházán

Állampapír-értékesítési pont nyílt Orosházán

Békés megyében 2 helyen, Gyulán és Orosházán nyitott vidéki állampapír-forgalmazási pontot a Magyar Államkincstár (MÁK). Az orosházi megnyitóra ma, december 5-én került sor. Ez a vidéki forgalmazási pontok között a huszadik.

A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Albert Péterné, az államkincstár megyei igazgatója beszédében hangsúlyozta: „Az államkincstár befektetései magasan az infláció fölötti reálhozamot biztosítanak a befektetőknek, bizalmukat pedig növeli az állam által adott garancia. A befektetések mögött nincsenek – más pénzintézeteknél megfigyelhető – bújtatott költségek, azaz nincs számlavezetési díj, továbbá a be- és kifizetésekért sem kell fizetniük az ügyfeleknek”.

A tájékoztatón elhangzott továbbá, hogy az orosházi értékesítési ponton ezentúl értékpapír-számlanyitási és -kezelési szolgáltatások is elérhetők, illetve később bankkártyás fizetéssel is lehet majd vásárolni forintban és euróban kibocsátott állampapírokat.

Dr. Dancsó József, a MÁK elnöke elmondta, a kormányzat célja, hogy minél több magyar állampolgár vegyen ilyen értékpapírt. Ennek révén a saját piacokról lehet finanszírozni az államadósságot, azaz a saját kezünkben van a sorsunk – fogalmazott az elnök, aki az értékesítési pont céljához és színvonalához méltó, kiváló helyszínnek és házigazdának minősítette Orosházát.

06
Dávid Zoltán örömét fejezte ki.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere a városvezetés és a lakók nevében is kifejezte örömét arra vonatkozóan, hogy a városban lehetőség nyílt az értékesítési pont létrehozására: „Ezzel egyrészt helyi szinten is közelebb juthatnak az emberek egy jobb, olcsóbb, gyorsabb és nem utolsósorban biztosabb szolgáltatáshoz, másrészt Orosháza Város Önkormányzata a Járási- és a Kormányhivatal mellett a Magyar Államkincstárral is tud maximálisan együttműködve egy kitűnő partnerviszonyt kialakítani.”

04
Simonka György, országgyűlési képviselő babakötvény szerződést ír alá.

Az orosházi forgalmazási ponton értékpapír-, Start- és tartós befektetési számlát nyithatnak az ügyfelek, akik WebKincstár és TeleKincstár kiegészítő szerződéseket is köthetnek. A befektetéseket interneten és telefonon lehet figyelemmel kísérni, az értékpapírszámlát érintő tranzakciókról pedig díjmentes sms-ben tájékoztatja az államkincstár az ügyfeleit.

Ezen felül úgynevezett babakötvény kiváltására is lehetősége lesz az ügyfeleknek. Jó példaként elöl járva, Simonka György, a térség országgyűlési képviselője, valamint Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke az orosházi értékesítési pont első ügyfeleiként megkötötték gyermekeiknek a babakötvény szerződést.

02
Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke babakötvény szerződést köt.

A Magyar Államkincstár Állampapír Értékesítési Pontja hétfőn, szerdán és csütörtökön várja az érdeklődőket Orosházán, az Orosházi Járási Hivatal épületében, a Szabadság tér 3. szám alatt.

Kiss Réka

Fotó: Kiss Réka

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.