Likefestoon / Aktuális / A tízben maradás a cél Kovácsházán

A tízben maradás a cél Kovácsházán

A mezőkovácsháziak az őszi szezon után a kilencedik helyet foglalják el a labdarúgó Megye I. osztályban. Már javában tart a felkészülés az első tavaszi mérkőzésre, a csapatnál jelentős játékosmozgás történt a téli átigazolási időszakban.

A gárda jelenleg a középmezőnyben található, hét győzelemmel és tíz vereséggel, 21 pontjuk a kilencedik helyre elegendő. Mögöttük az alsóházban szoros a verseny, a 14. Jamina is csak négy pontra van tőlük.

– Célunk az első tízben maradás. Több, erősebb kerettel rendelkező csapattal nézünk szembe a bajnokságban, nehéz lesz megtartani a helyünket. A srácok keményen készülnek, mindent megtesznek ennek érdekében. Reméljük igazolásaink beváltják a hozzájuk fűzött reményeket – nyilatkozott id. Pléli Zsolt, az egylet elnöke.

Az együttestől Boros Ádám, Karancsi Gábor és Szabó András a Mezőhegyes csapatához, Balázs József játékos-edző az Orosháza FC-hez, Tanner Gergő a Kunágotához, Mazán Attila pedig a Szabadkígyósi SC-hez távozott. A keretet elhagyók pótlására érkezett Zoltán András a Medgyesegyházától, Bessenyei Krisztinán a Battonyai TK-tól, Hajdú Norbert a Kunágotától és Hoós József a Nagybánhegyesi Rákóczitól.

A játékosok heti háromszor edzenek, hétvégenként felkészülési mérkőzéseket játszanak. Legutóbb Battonyával találkoztak idegenben, ahol gólzáporos mérkőzésen, magabiztos játékkal 7-0-ra verték a hazaiakat. Azt megelőzően 1:0-ás vereséget szenvedtek Makón, illetve 4:2-re kikaptak a Jaminától. Vasárnap, február 22-én szintén a battonyaiak ellen lépnek pályára Mezőkovácsházán, 10 órától. Utolsó edzőmeccsüket március 7-én játsszák.

A fiatalok az ifjúságiak között a 11., a serdülőknél pedig a 7. helyen állnak. A bajnokság március 14-én folytatódik, a felnőtt és utánpótlás csapatok Füzesgyarmatra utaznak.

Juhász Ádám

Fotó: MTE   

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.