Likefestoon / Aktuális / A rászorulók megkapják a dekódert

A rászorulók megkapják a dekódert


Hazánkban is alkotmányos alapjoga minden embernek a tájékozódáshoz, az informálódáshoz való jog. Ennek szellemisége mentén Menczer Erzsébet Fideszes képviselő azzal a törvénymódosítással fordult a Parlamenthez, hogy a digitális átállás során hátrányos helyzetbe kerülő családok, azaz a rászorulók az államtól ingyenesen kapjanak dekódert, azaz set-top boxot. A képviselőnő ma, október 8-án az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága ülésén terjesztette elő az általa, valamint Rogán Antal és Cser-Palkovics András Fideszes képviselő által jegyzett javaslatot.

 Az előterjesztő felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon 573 ezer háztartásban még mindig kizárólag analóg sugárzású televíziót néznek az emberek, s közülük sokan nem is tudnak lépést tartani a digitális átállás követelményeivel. A dekóderek vagy a digitális adás vételére alkalmas televíziókészülékek rászorulóknak való biztosítását a bizottság fideszes és jobbikos többsége támogatta.

 Az állami segítség a digitális műsorsugárzásra való áttérés során a környező államokban sem szokatlan. Szlovákiában például személyenként 20 eurót kaptak a rászorulók a szükséges készülékek beszerzésére. A szomszédos országban tavaly tavasz óta igényelhetik a támogatást.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Egy hozzászólás

  1. https://likefestoon.com/a-raszorulok-megkapjak-a-dekodert/

    Érdeklődéssel lennék a rászorultság feltételeiről és további teendőkről . Üdvözlettel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.