Likefestoon / Aktuális / A közösségi ház a hivatalos ügyekben is segít

A közösségi ház a hivatalos ügyekben is segít

A Civilek Háza – Barangoló Közösségi Ház nem csak programjaival áll a végegyháziak rendelkezésére, hanem számos olyan szolgáltatást is nyújt,  ami segíti a lakosságot és a szervezeteket.

Számos esetben ejtettünk szót a Civilek Háza programjairól, szakköreiről, de keveset beszéltünk a szolgáltatásokról. A Civilek Háza az idei évben is folyamatosan segítette a lakosságot az ügyintézésben és az ezzel kapcsolatos tájékozódásban.

Az év első felében az adóbevallások készítése és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtásé volt a főszerep. Az ismétlődő ügyekkel együttesen 94 alkalommal dolgoztak az adóbevallások készítésén. A bevallások beadása után esetlegesen felmerülő NAV-os megkeresésekben is igyekszik az egyesület segíteni.

A másik, szintén sikeres tevékenységük a pályázati tanácsadás. Nemcsak a civil szervezetek számára nyújtanak segítséget, hanem számos magánszemély és mezőgazdasági vállalkozó is megkeresi őket és kér tanácsot, konkrét közreműködést.

Van, hogy Békés megye különböző településeiről, vagy akár a Dunántúlról is keresik őket a szervezetek.

Az irodai szolgáltatásaik is egyre népszerűbbek, a fénymásolástól a szkennelésen keresztül egészen a hivatalos levelek készítéséig számos esetben nyújtanak segítséget. Ezeket a szolgáltatásokat egyelőre folyamatosan tudják biztosítani.

Tanácsadásaik is egyre inkább népszerűek. A hozzájuk fordulók problémái vegyesek, az örökösödési ügyektől egészen a pénzügyi problémákig kérik a segítségüket. Ezekben az esetekben szakértőket bevonásával igyekeznek megoldást találni a felmerülő problémákra.

Tevékenységük során összesen 167 alkalommal, 157 munkaóra ráfordítással igyekeztek megoldani a különböző feladatokat.

A Civilek Háza – Barangoló Közösségi Ház továbbra is várja a végegyháziakat problémáikkal. A szolgáltatásokat a Barangoló Közhasznú Egyesület alapelveinek megfelelően térítésmentesen biztosítják mindenkinek.

Kiss Réka

Forrás és fotó: Végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.