Likefestoon / Aktuális / A hazai élmezőny Mezőhegyesen

A hazai élmezőny Mezőhegyesen

Szombaton rendezték meg a Fekvenyomó Magyar Bajnokságot Mezőhegyesen, a megmérettetésre az ország minden részéről több mint száz versenyző érkezett. Kiváló rendezésű program volt.

December 5-én Mezőhegyes adott otthont a Női, Férfi, Ifjúsági-, Junior-, Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságnak, ahol a Magyar Erőemelő Szövetség igazolt versenyzői indultak „csatába”a bajnoki címekért. A versenyigazgatók Rajos István, Mezőhegyes alpolgármestere, és Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke voltak, a technikai igazgatásért Mizsér Péter, a Magyar Erőemelő Szövetség főtitkára ügyelt. A megmérettetésen részt vett Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke is, akitől megtudtuk, a bajnokságra hazánk minden részéről érkeztek erőemelők, létszámuk a százat is meghaladta. A versenyzőket nyolc nemzetközi bíró értékelte.

Miért épp Mezőhegyesen rendezték meg a fekvenyomó bajnokságot? Erre Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke adott választ.
-Régóta jó kapcsolatban vagyunk Rajos István alpolgármesterrel, és úgy gondoltuk, térségünknek is szüksége van arra, hogy a sportágat népszerűsítsük, hiszen rengeteg a tehetséges fiatal – emelte ki a Toldi SE elnöke.

Mezőhegyes alpolgármestere megerősítette, szüksége van Dél-békésnek arra, hogy az erőemelés, mint sportág, ismertté váljon, és kellő figyelmet fordítsunk arra, ezért is adtak szívesen otthont a bajnokságnak.
DSC00098– Úgy gondolom, az erőemelésnek van jövője Mezőhegyesen és a térségben is – hangsúlyozta Rajos István, aki egyébként hosszú évek után ismét megmérette magát a versenyen és zárt bronzéremmel, ezzel is példát mutatva a fiataloknak.

Komoly küzdelmet hozott a magyar bajnokság, ifjúsági, junior és masters korcsoportban mérték össze tudásukat az ország legjobb fekvenyomói. A Toldi SE versenyzői számos éremmel gazdagodtak, eredménylistájukat ide kattintva találják. Az összesített lista pedig itt olvasható.

Kiss Anna

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.