2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / A fiatalok vállalkozóvá válását segítik

A fiatalok vállalkozóvá válását segítik

„Lépj a piacra!” – Újabb program indul a fiatalok vállalkozóvá válásának megsegítésére, a sikeres képzés végén mintegy kétszáz vállalkozó kedvű fiatal részesülhet két millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban.

Újabb programot indít a kormány a fiatalok vállalkozóvá válásának megsegítésére „Lépj a piacra!” címmel, mely által felkészítik az új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező fiatalokat saját vállalkozás indítására – jelentette be szerdán Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár.

Beszámolója szerint a sikeres képzés végén mintegy kétszáz vállalkozó kedvű fiatal részesülhet két millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban. A programban a jelentkezők kompetenciamérésen vesznek részt, ezt követően e-learning képzésen sajátíthatják el az önálló vállalkozás létrehozására, irányítására és sikeres működtetésére vonatkozó ismereteket. Továbbá a képzés biztosítja, hogy a pályázók jelentős része támogatásban részesíthető üzleti tervet készítsen.

A tájékoztatás szerint a támogatást igénylőknek húsz százalékos önrésszel kell hozzájárulniuk a projektjeik megvalósításához. Cseresnyés Péter azt mondja a program költségeit a Nemzeti Foglalkoztatási Alap állja. A most induló kezdeményezés kiegészíti az eddigi vállalkozóvá válást elősegítő támogatások csoportját, így az azokból kimaradóknak is lehetősége nyílik terveik megvalósítására.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.