2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / A felzárkóztatást célozzák meg áprilistól

A felzárkóztatást célozzák meg áprilistól

„Aktívan a tudásért!” – ezzel a címmel indítanak felzárkóztató programot áprilistól hazánkban mintegy 6,3 milliárd forint értékben a hátrányos helyzetű, alacsony iskolai végzettségű személyek számára. Czibere Károly szerint a társadalmi integráció esélyét a munka adja meg.

A hátrányos helyzetű és alacsony iskolai végzettségűek munkaerőpiacra történő visszatérítését célozza meg a kormány, melynek érdekében áprilistól mintegy 6,3 milliárd forintos felzárkóztató programot indítanak „Aktívan a tudásért!” címmel – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly beszámolója szerin a projekt célja, hogy a képzettséggel nem rendelkezők a projekt egymásra épülő képzései segítségével be tudjanak lépni a munkaerőpiacra, munkahelyet és munkatapasztalatot szerezzenek. A program négy évig tart, abban a korábbi időszak 16 ezer támogatottjánál többen, mintegy 25 ezren vehetnek részt – tette hozzá.

A magyar kormány egyik alapvető célkitűzése, hogy hazánkban minden állampolgár lehetőséget kapjon a foglalkoztatásban való részvételre, az integrálódásra, vagy a munkaerőpiacra való visszaintegrálódásra. Az államtitkár azt mondja, a hátrányos helyzetű térségekben élő hátrányos helyzetűek számára a társadalmi integráció esélyét a munka adja meg, ezért kell esélyt biztosítani a nyolc általános iskolai osztályt el nem végzett, vagy a nagyon alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők foglalkoztatására is.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.