Likefestoon / Aktuális / A feljutás a cél Medgyesegyházán

A feljutás a cél Medgyesegyházán

A csapat fölényesen vezeti a tabellát a labdarúgó Megye III. osztály A ligájában, ennek megfelelően a felsőbb osztályba kerülésért harcolnak. A keret együtt maradt, sőt több játékossal is erősítettek.

Az ősz során remekül szerepeltek a medgyesi labdarúgók, 14 mérkőzésen mindössze egyszer maradtak alul, és egy döntetlent értek el, többi meccsüket megnyerték. Ezzel hat pont előnyre tettek szert, a 31 pontos Dobozzal szemben, viszont a második, harmadik, negyedik helyen sűrű a mezőny. A még dobogós Kunágota 30-, az őket követő Nagyszénás pedig 29 pontos.

– Elégedettek lehetünk, vezetjük a bajnokságot. Jó úton haladunk kitűzött célunk elérése felé, ami a feljutás. Mindent megteszünk, hogy megtartsuk vezető pozíciónkat, a következő idényben már a Megye II. osztályban szeretnénk futballozni – bizakodott Uhrin Pál szakosztályvezető.

Az alakulat a Magyar Kupában is versenyben van. A következő ellenfél kilétére a február 26-i sorsoláson derül fény, a találkozó április 8-án lesz. A csapat célja eljutni a megyei döntőig.

Az egyesülethez Kőházi Péter, Ádler Ákos, Lipták Dávid (egyaránt Mezőhegyesről), Kovács Zoltán (Dombegyházról) és Horváth Gergő (Nagybánhegyesről) érkezett a télen. Akadt távozó is, Zoltán András személyében, aki a Megye I-es Mezőkovácsházánál folytatja pályafutását.

– Hosszú távú terveinknek megfelelően, fiatal játékosokat tudtunk igazolni. Reményeink szerint sikerül beépíteni őket a csapatba a tavaszi nyitányig, és hasznos tagjai lehetnek a klubnak – számolt be a szakosztályvezető.

A szünet alatt a megyei szövetség több fronton is elismerte a vezetőség munkáját. Nemczov Róbert harmadik lett az edzők értékelésének rangsorában, Nagy Attila elnök és Szabó András mester pedig, az OTP-Mol Bozsik Intézményi Program díját vehették át, utánpótlás nevelésben végzett munkájukért.

A csapat heti három edzéssel és felkészülési mérkőzésekkel marad formában a tavaszi folytatásig. Szombaton, február 21-én, majd az azt követő szombaton is Csanádapáca gárdájával játszanak. A további találkozók ellenfele még kérdéses. Ami még biztos, hogy március 14-én, a romániai Iratosra utaznak, ahol pályaavató mérkőzésen vesznek részt a házigazdák ellen. Rá egy hétre, március 21-én megkezdődnek a tavaszi fordulók, a medgyesiek Gádorost fogadják.

Juhász Ádám

Fotó: Medgyesegyháza SE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.