Likefestoon / Aktuális / 3,8 milliárdot költöttek a dél-békési utakra

3,8 milliárdot költöttek a dél-békési utakra

Ünnepélyes keretek között zárták a projektet és adták át a forgalomnak a 4427 és 4428 jelű utakat ma, november 9-én. A Tótkomlóst és Orosházát, valamint a Mezőkovácsházát és Orosházát összekötő utak együttesen 3,8 milliárd forintból újultak meg az Új Széchenyi Terv keretében.

Az átadáson személyesen is jelen volt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, dr. Völner Pál. Az ágazati vezető elmondta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében két év alatt 1300 kilométert újítanak fel a 4 és 5 számjegyű utakból összesen 110 milliárd forintból. A tervezett beruházások közül kiemelkedik az orosházi, a volumenében a legnagyobb, a szakmai hátterét és a betartott határidőket tekintve pedig kiváló – fogalmazott az államtitkár.

Dancsó József Orosháza polgármestere köszönetet mondott a támogatásért, hiszen a döntés arról, hogy a már járhatatlan két utat fel kell újítani, már régen megszületett, csak az előző kormány forrást nem biztosított hozzá. Orbán Viktor miniszterelnök márciusi orosházi látogatása után a hiányzó 1 milliárdról is döntés született, így áprilisban elkezdődhetett a felújítás, amit november 3-ra be is fejeztek a kivitelezők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese, Szőke József az átadás alkalmából a legjelentősebb idei útfelújításnak nevezte a dél-békésit. Mint mondta, a térségben összesen 14,2 milliárd forint értékben hajtanak végre útfelújításokat a kétéves időszak alatt, ebből meghatározó volt a 32,2 kilométeres orosházi szakasz a 3,8 milliárd forintos bekerülési költségével. A felújítás műszaki tartalmát ismertetve Virág Mihály, a Közút Békés megyei szervezetének igazgatója kiemelte, hogy mindkét szakaszon a teljes útpálya felújítása megtörtént, a beavatkozás forgalombiztonsági szempontból is fontos volt, illetve általa csökkennek az útfenntartás költségei is.

A térségi elérhetőség javítása a 4427 és 4428 jelű utakon számokban:

  • beruházási költség: 3,8 milliárd forint,
  • úthossz: 32,2 kilométer
  • aszfaltfelület: 20 ezer m2
  • új buszmegállók: 34 darab
  • ültetett fák: 900 darab

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.