Likefestoon / Aktuális / 1200 milliárd munkahelyteremtésre

1200 milliárd munkahelyteremtésre

Az összes uniós forrás 60 százalékát gazdaságélénkítésre és fejlesztésre fordítják, ezen belül 1000-1200 milliárd forint jut munkahelyteremtésre – mondta el Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár az október 29-én, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Cél a teljes foglalkoztatottság. Aki tud és akar dolgozni, annak legyen munkahelye. A gyakorlatban ez 3 százalék körüli munkanélküliségi rátát jelent a munkaerő-piaci mozgások miatt. Az államtitkár kiemelte: 2015. július elsejétől újabb 50 ezer ember kaphat lehetőséget a közfoglalkoztatásban való részvételre.

Czomba Sándor a tájékoztató során hangsúlyozta, 22 éve nem volt példa arra, hogy tartósan 4 millió fölött legyen a foglalkoztatottak száma.

Munkanélküliségi ráta

Az államtitkár a pedagógusok béremeléséről is beszélt, miszerint 2015-ben is folytatják az emelést, 2017-ig minden évben átlagosan 4-5 százalékkal nő a bérük. Az egészségügyi dolgozók béremelése már negyedik éve több lépcsőben zajlik, jövőre a háziorvosi rendszer fejlesztése a kiemelt cél, erre 18,5 milliárd forinttal többet biztosít a kormány – közölte Czomba Sándor. Ahogy az ország gazdasági teljesítőképessége lehetővé teszi, folytatódnak a béremelési programok – fogalmazott.

Kiss Réka

Fotó: Árvai Károly

Szerzőnk: Főszerkesztő

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.