2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Vívás: versennyel zárult a tábor

Vívás: versennyel zárult a tábor

Nemzetközi Vívó Edzőtáborban vettek részt a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület sportolói. A Szombathelyen megrendezett 10 napos táborba 25 ország több mint 600 sportolója volt jelen. A hagyományoknak megfelelően, ez alkalommal is versennyel zárták a tábort.

Július 28 és augusztus 6 között Szombathely adott otthont a Nemzetközi Vívó Edzőtábornak, amelyen az orosházi kiválóságok is részt vettek. Az edzéseket Nemcsik Zsolt olimpikon vezette, a Zsoldos Péter Vívó Egyesület edzője, Nagy Nándor pedig a segédedző szerepét töltötte be.

– A színvonalat tovább emelte, hogy a szaudi férfi kard válogatott egyenes a Lipcsei világbajnokságról érkezett a táborba és részt is vett az edzéseken. – számolt be hírportálunknak Nagy Nándor.

A táborozók napi két, egy délelőtti és egy délutáni edzésen vettek részt. A rendkívüli forróság azonban nagyon megnehezítette a sportolók dolgát, hiszen a vívóruha önmagában is nagyon meleg és zárt, ezért kötelező ivószüneteket kellett tartaniuk 20 percenként

A 10 napos megpróbáltatást hagyományosan versennyel zártuk, ahol a lányok szép eredményeket értek el. Kis Abigél döntőt vívott, az elődöntőt magabiztosan nyerte az amerikai lány ellen. A döntőben a török ellenféltől kapott ki, 15-9-es eredménnyel, a 2 évvel idősebb kislánytól. Nemes Nina is dobogóra állhatott, az elődöntőben őt is a török ellenfél búcsúztatta. – számolt be az orosházi edző.

U14 Lány Kard Egyéni eredmények:

2.hely Kis Abigél

3.hely Nemes Nina

5.hely V. Janecskó Dorina

Utolsó este ünnepélyes keretek között zárták a tábort, ahol kihirdették a verseny eredményeket.

– Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy Solti Antal, azaz Mohamed Aida mestere, a tábor főszervezője felkért, hogy Nemcsik Zsoltal közösen én is éremátadó legyek a kard eredményeknél. – hangsúlyozta Nagy Nándor.

Az edző szerint a tábor jó bemelegítés volt az előttünk álló versenyszezonra. Az edzéseket augusztus 21-én alapozó edzőtáborral kezdik meg Orosházán, a 2017/2018. évi versenyszezont pedig szeptemberben az utánpótlás és a felnőtt vidékbajnoksággal nyitják meg.

Földesi Szandra

Fotó forrása: Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.