2019. február 17. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Vívás: Budapesten léptek pástra

Vívás: Budapesten léptek pástra

A hétvégén a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Országos kard körverseny második állomásán vettek részt a Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői. Kis Abigél ismét kiválóan teljesített, magabiztosan vívta végig a versenyt a nyolcasdöntőig.

December 16 és 17 között Budapesten a Kovács Pál Vívóterem adott otthont a a Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Országos kard körverseny második állomásának. A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesületet színeiben négy versenyző lépett pástra.

Gyermek férfi kard kategóriában 56 induló versenyző közül, az előkelő 25. helyen végzett Szigethy Mátyás.

– Matyi rendkívül jól kezdett, a selejtezőben a csoportjában veretlen maradt és így a rangsoroláskor a harmadik helyre került kiemeltként a 32-es táblára. Azonban az utolsó csoportmérkőzésén megsérült (izomhúzódás), ami jelentősen befolyásolta a továbbmenetelését, így a legjobb 16 közé már nem tudott bejutni. – értékelte a versenyző teljesítményét Nagy Nándor vezetőedző.

A gyengébb nem képviselői a második napon mérték össze tudásukat. Gyermek női kard kategóriában 43 induló versenyző közül a 7. helyen végzett Kis Abigél.

– Abigél a csoportjában kiválóan teljesített és kiemeltként bekerült a 32-es táblára. Onnantól magabiztosan vívta végig a versenyt a nyolcasdöntőig. Sajnos a 4 közé jutás nem jött össze, nem tudta megverni UTE-s ellenfelét, így a hetedik helyen zárta a versenyt. Kiváló eredmény, hiszen Abi csak a következő versenyszezonban lesz “gyermek” korú. – nyilatkozta hírportálunknak az edző.

Ugyanebben a kategóriában V.Janecskó Dorina a 37. helyen, Rózsa Anna pedig a 38. helyen végzett.

– Dorka és Anna sajnos nem tudott bekerülni a selejtezőből a táblára. Dorka nehéz csoportba került, Anna esetében pedig még a versenytapasztalat szerzése volt a cél. Ennek ellenére mindent megpróbáltak, és élvezték a versenyt, szépen vívtak. – mondta el Nagy Nándor.

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.