2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Vissza a munka világába Dél-Békésben is

Vissza a munka világába Dél-Békésben is

A közfoglalkoztatás hatékonyságának növeléséről tanácskoztak Mezőkovácsházán, január 15-én. Napirendre került még a szociális szövetkezetek létrehozása, illetve a háztáji foglalkoztatás kérdése is.

A megbeszélésen jelen volt Simonka György, országgyűlési képviselő, Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere és Fejes Róbertné, Orosháza alpolgármestere.

– Az orosházi és mezőkovácsházi kistérség, továbbra is fontos céljának tartja, hogy minél többen jussanak munkához, illetve a jelenleg ideiglenes munkaviszonnyal rendelkezők, állandó munkalehetőséget kapjanak. Erre nagyobb vállalkozások nyújtanak megoldást, akik alkalmaznák az alkalmi dolgozókat – összegezte az elhangzottakat Varga Gusztáv polgármester.

10922689_914436225242025_6420733645054940580_nHasonló célt szolgálnak majd, a közeljövőben felállításra kerülő szociális szövetkezetek. Szó volt továbbá, a háztáji foglalkoztatás elősegítésének kérdéséről is.

Döntés született egy olyan nyilvántartás létrehozásáról, amely tartalmazza, hogy a térség települései milyen eredményeket, és miként értek el a vitatott témában. A kimagasló hatásfokú módszereket, mintaként fogják alkalmazni Dél-Békés szerte. Ezek közül néhány bemutatásra is került, amely nagyon sok hasznos információval szolgált a megjelenteknek.

Juhász Ádám

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.