2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / Világbajnok Mezei Nikolett ifjúsági küzdelemben

Világbajnok Mezei Nikolett ifjúsági küzdelemben

Battonya, Dél-Békés és Magyarország hírnevét is tovább öregbítette ma délután Mezei Nikolett, akinek az Írországban megrendezett Ifjúsági és Felnőtt ITF Taekwon-do Világbajnokságon aranyérem került a nyakába. Niki végig stabil, erős teljesítményt nyújtott, a világ legjobbjait leküzdve.

„Egyértelműen az aranyért megyünk Dublinba” – Így nyilatkozott repülőre szállás előtt a battonyai Barátság SE trénere hétfőn. Ez már az első versenynapjukon beigazolódott, jó hírt közölhetett ma szerkesztőségünkkel Rádai Imre, miszerint Mezei Nikolett a -65kg ifjúsági küzdelem kategóriában aranyérmet, vagyis Világbajnoki címet szerzett csütörtök délután.

– Bődületes látvány volt Niki teljesítménye. Először az USA versenyzőjét győzte le, bejutva így a legjobb tizenhatba, ezt követően a hollandokat maga mögé utasítva a top nyolcba lépett, ezt követte a norvég versenyzővel való küzdelem, mely szintén sikerrel zárult, így már a legjobb négy között üdvözölhettük, majd az orosz ellenfelet is leküzdve döntőbe jutott, ahol legyőzve az ír sportolót aranyérem került a nyakába. Óriási teljesítmény volt a világ legjobbjai ellen – értékelte Niki versenynapját a tréner.

A fiatal lány a versenyzést igen korán, alig 6 évesen kezdte és tört egyre magasabbra, tavasszal már fekete öv került a derekára, sőt, áprilisban az Európa Bajnoki címet is bezsebelte, ma pedig az egész világot meghódította az ifjú tehetség.

Fotó: Magyar ITF Taekwon-do Szövetség

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.