2018. május 24. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Vezessen óvatosan, felénk is csúszik

Vezessen óvatosan, felénk is csúszik

A rendőrség óvatosságra inti a közlekedőket, a csúszós utak térségünkben is problémát okoztak délelőtt.

Békés megyében 2016. december 18-án 10 óra 30 percig nyolc közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre, közülük az eddigi információk szerint három járt személyi sérüléssel. A Gyula és Elek közötti úton árokba borult egy személygépkocsi, Mezőberényben személygépkocsi és autóbusz ütközött. Vésztőn jelzőtáblának ütközött egy személygépkocsi, Békéscsabán elesett egy kerékpáros. Pusztaföldvár térségében, valamint a Dévaványa és Gyomaendrőd közötti úton két-két baleset történt.

Az utak csúszósak, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az útviszonyoknak megfelelően, a megengedettnél lassabban közlekedjenek. Elindulás előtt a szélvédőről és az ablakokról távolítsák el, olvasszák le a jeget. A jármű lámpáit, fényszóróit is tisztítsák meg. A láthatóság a biztonságos közlekedés alapfeltétele. Kerüljék a hirtelen irányváltoztatást, fékezést. Ha nincs téli gumiabroncs a járművükön, ne induljanak útnak! Inkább tömegközlekedéssel próbálják meg elérni úti céljukat.

A kerékpárosokat arra kérik, hogy ha erősen csúszós, jeges útszakaszhoz érnek, a balesetek elkerülése érdekében inkább szálljanak le kerékpárról – hívja fel a figyelmet a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Bűnmegelőzési témájú fórumok Dél-Békésben

Békés megyében Medgyesbodzáson, Mezőhegyesen és Végegyházán is bűnmegelőzési témájú előadással, tanácsadással várják az érdeklődőket a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.