2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Veszíts el egy könyvet!

Veszíts el egy könyvet!

Hetedik születésnapját ünnepli március 20-tól 22-ig az orosházi kezdeményezés, a „Veszíts el egy könyvet!” program. Nyereményjáték és flashmob várja idén is a jelentkezőket.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár 2008-ban indította útjára az olvasást népszerűsítő programját. A cél, hogy legyen egy hétvége, amikor sok-sok könyvszerető veszíti el egyszerre egy-egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa és később ő is elveszíthesse – tudtuk meg Buzai Csabától, az orosházi városi könyvtár igazgatójától, az ötlet megálmodójától.

A nagy sikernek örvendő programhoz csatlakozott az Alexandra Kiadó és Könyváruházak is. Az, aki a nagy könyvelhagyó hétvégén (március 20-22.) bekapcsolódik a játékba, megnyerheti az Orosháza-Gyopárosfürdő által felajánlott élményfürdő belépőket, vagy esélyes lehet a fődíjra, ami egy több mint 50 ezer forint értékű könyvcsomag az Alexandra Kiadó és Könyváruházak jóvoltából.

1619547_716138161740830_1240835332_nA feladat nem más, mint kiválasztani egy könyvet a könyvespolcunkról, majd regisztrálni a játék honapján. A regisztráció után kapott, egyedi kóddal ellátott elvesztési nyilatkozatot be kell ragasztani, vagy írni a könyv borítójának belsejébe, hogy a gyanútlan megtaláló tudja, miről szól a játék. Az olvasmányt érdemes egy gyakran látogatott helyen, mint például tömegközlekedési eszközön, főtéren, intézményekben ott felejteni, hogy biztosan gazdára leljen. A frissen elhagyott könyvről készült fotót a játék Facebook oldalára kell feltölteni címmel és szerzővel együtt, amely így bekerül a sorsolásba.

A játék során az első évben mintegy hétszáz könyvet veszítettek el, hogy aztán azt más megtalálja. Kiss Ottó dedikált regénye külföldet is megjárta, Kecskemétről Párizsba, onnan Ausztráliába került. Több iskola is bekapcsolódott a játékba, illetve határon túli kezdeményezések is napvilágot láttak Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Ukrajnában és Szlovákiában is.

kovacs_erika04Egy flashmob-jellegű közös felolvasásra is invitálják az érdeklődőket. Orosháza Főterén, az üveg körtefánál közös felolvasást és könyvelhagyást terveznek március 20-án, pénteken, 16 órától a könyvtár szervezésében. A felolvasást követően az Orosházi Moly Galeri (OMG!) olvasókör találkozóját tartják a könyvtári olvasóteremben.

Nagy Mária

Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár, Kovács Tímea

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.