2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / Versenyben az almáskamarási ovisok

Versenyben az almáskamarási ovisok

„A Fogmanó meséje” című meseíró pályázatra neveztek be Almáskamarás óvodásai, február 28-ig szavazhatunk a mohó kis mókusról szóló meséjükre. A verseny célja, felhívni a kisgyermekek és szüleik figyelmét a száj- és fogápolás fontosságára, egyúttal a mese és a közösségben való együttes alkotás személyiségfejlesztő hatására.

A Kunágotai Óvoda Almáskamarási Telephelyén kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gyermekek már óvodás korban megtanulják, mennyire fontos fogaik védelme, a szép fogsorral való mosolygás. Az intézmény mindennapjainak része az étkezés utáni fogmosás, de a meséken és mondókákon keresztül Fogmanóval is találkozhattak már képzeletükben a gyermekek. A sokszor emlegetett varázslatos lényt most életre is hívhatták, ehhez mindössze határtalan képzelőerejükre, alkotóvágyukra, és kreatív kifejezőképességükre volt szükség.

„A Fogmanó meséje” című meseíró pályázatra neveztek be a dél-békési óvodások és pedagógusaik, akik tanulságos mesét alkottak meg a vetélkedőre, melyen keresztül a mohó Soma mókus történetét mutatják be, aki nem akarta megosztani cukorkáit testvéreivel, majd pórul járt, reggelre fogfájásra ébredt a mókusgyerek. A történet szerint azonban hamar megoldódott a baj, a mesés Fogtündér varázsfogkrémével és fogkeféjével pillanatok alatt meggyógyította a kismókust. A mesét ide kattintva olvashatják.

A Gondolkodj Egészségesen! Program keretében, a Lacalut fogvédő család együttműködésével megvalósuló játék pályázóira február 28-ig szavazhatunk. Nekünk csak néhány kattintás, azonban az almáskamarási gyermekeknek egy újabb lépés az Állatkerti kiránduláshoz, vagyis a fődíjhoz, de 80.000 forint értékű vásárlási utalványt is nyerhetnek, melyből mozgás- és készségfejlesztő eszközöket vásárolhatnak, míg a harmadik díj által 40.000 forint értékben társasjátékot, logikai játékot szerezhetnek be, valamint 30.000 forintból könyvet vásárolhatnak. Szavazni ide kattintva lehet.

A beérkező pályaművek elbírálása a szakmai zsűri által, valamint a pályaművekre beérkező online szavazatok figyelembe vételével történik. A végeredményt március 17-én hirdetik ki.

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.